Magazin, Seks

Šta je ono što jednu osobu čini seksi? Mnoge naše seksualne želje zapravo su samo deo bioloških potreba, a hteli mi to da priznamo ili ne, potreba za reprodukcijom ima svoje duboke i instinktivne pobude.

Ideal muške i ženske lepote je odavno prevaziđena kategorija. U prirodi su stvari mnogo jednostavnije i preciznije – ženske obline predstavljaju jasan znak plodnosti, dok visok i snažan muškarac jeste obeležje za zdravo potomstvo i njegovu zaštitu. Ako mislite da smo preterali, pogledajte šta kažu rezultati pravih naučnih studija, prenosimo sa Citymagazine.

1. Beli zubi

Da li ste znali da zdravi i nešto svetliji zubi koji su ravnomerno raspoređeni ostavljaju utisak zdravog organizma. Naučnici kažu da se prema zubima može oceniti koliko je partnerka blizu menopauze, na primer, ili da li je u stanju da rodi zdravo potomstvo.

2. Jedite voće i povrće

Koliko dobro na kožu utiče dovoljan unos voća i povrća možete pročitati u gotovo svim štampanim ili elektronskim medijima, međutim, da li ste znali da se partneri, čak sasvim nesvesno, odabiraju i prema kvalitetu kože, njenom sjaju i slično. Dakle, tamne kolutove oko očiju, žutu nijansu lica izazvanu velikim brojem neprospavanih sati, metaboličkim poremećajima, ili lošim navikama zaboravite kod kuće kada pođete da pronađete ljubav svog života!

3. Muška brada otkriva mnogo toga

Statistike pokazuju da su muškarci sa urednim bradama primećeniji od onih koji ovaj „ukras lica“ ne nose. Zapravo, u slučaju da muškarac nosi pristojno uređenu bradu koja nije predugačka i higijenske navike su zadovoljene žene će ga pre primetiti nego onog sveže izbrijanog. Dragi momci, ne shvatajte ovo previše lično, ali brada je u svetu primarnih instinkta jednako što i zaštitnik.

4. Žene i karmin

Da li ste se ikada zapitali šta je staro poput otkrića papira ili točka? Odgovor zvuči neverovatno, ali istinito – karmin! Oh, da, tajna njegovog veličanstva koje vaše blede i beskrvne usne pretvara u zrelu višnju bila je poznata ženama svih prethodnih vekova, ali to nije nimalo slučajno. Jedna engleska studija pokazala je da se muškarci na crvenim usnama zadržavaju čak 7 sekundi duže, što za čak 40 odsto povećeva kasniju interakciju između zapažene žene i muškaraca nad kojima je sprovođen eksperiment.

5. Kako zaista zvuči vaš glas

Žene vole muškarce koji imaju dubok glas jer veruju da im takav čovek može pružiti sigurnost, sa druge strane ukoliko ste žena, bolje ćete proći ako ste vlasnica cvrkutavog soprana nego nekog kontra alta, na primer!

6. Plodnost je uvek prioritet

Vi sedite u nekom kafiću a ulazi ona, naravno da nosi crveni karmin i crvenu haljinu i ima uzak struk i bujno poprsje i vi verujete da vam se sviđa baš onakva kakva je, a vama se zapravo na njoj dopadaju simboli plodnosti. Grozno zvuči, ali priroda ne zna za cifranje ona vas gađa direktno u centar!

7. Crvena garderoba je uvek „in“

Kada smo pominjali crveni karmin i istraživanje koje je sprovedeno nismo vam rekli da su devojke sa rozim karminom bile čak dva puta manje primećene nego one sa crvenim. Slična pravila vladaju i kada je garderoba u pitanju. Oni koji nose crvenu boju viđeni su kao duhovitiji, slobodniji, zabavniji pa čak i više raspoloženi da sa vama imaju seks, stvarno…

8. Koristite svoj šarm

Kada uđete u prostoriju zapaziće vas ako znate kako. Muškarci koji ulaze izpravljeni blago naglašavajući svoj grudni koš biće viđeniji od onih pogrbljenih. Tajna je ponovo u biologiji – mladi ljudi hodaju visoko podignute glave, skelet je još uvek netaknut, godine nisu učinile svoje!

9. Parfem ili majka priroda?

Zahvaljujući majci prirodi čak i bez parfema vi imate čime da se pohvalite. Svaka koža ima svoj prirodan miris, tako da vam naslage parfema neće naročito pomoći, jer prirodni feromonski mirisi imaju snagu da do partnera stignu jasnije i snažnije nego i jedan parfem.

10. Žena se osvaja

Zvuči kao pravilo iz srednjeg veka, ali ako ste dobro shvatili ovaj tekst biologija kaže da se mužjak ako treba i bori za onu koja ga je odabrala. Ponekad bi trebalo da pogledate kanale kao što su Animal Planet ili National Geographic – svašta biste tamo mogli da naučite, a za početak da smo svi mi deo mnogo većeg, jasno, životinjskog carstva.