Kafane u Beogradu

Karirani stolnjaci, tamburica na uvce i domaća rakija. Na šta vas asociraju ovi pojmovi?

Kafana! – zaštitni znak Srbije i Beograda.

“Šešir moj” , “Dva jelena”, “Znak pitanja” su neke od kultnih kafana u Beogradu. Na ovakvim mestima možete uživati u domaćim specijalitetima dok vam tamburaš svira starogradske pesme.

Neke od najstarijih kafana otvorene su na Skadarliji pre više vekova. Ako se ikad zaželite boemskih večeri i tradicije, prođite kaldrmisanom Skadarskom ulicom.

Novije vreme i ovaj vek doneo je mnoge promene. Današnje kafane nose drugačiju reputaciju. “Ona moja”, “Tarapana”, “Mala maca”, “Gradska kafana”, “Sipaj ne pitaj”, “Beograđanka” i druge, funkcionišu kao kafane-klubovi. Ovaj fenomen se u Beogradu javio nedavno. Karirani stolnjaci su tu, etno enterijer je tu ali i vodka, separei, hostese, rezervacije i turbo-folk/pop muzika. Za razliku od klubova, kafane su u Beogradu rasute po celom gradu.

Dorćol krase Konoba Akustik i Gaučosi. U blizini zgrade “Beograđanka” smeštene su Tarapana i Beograđanka. Kod Sajma je Stara pesma. Stara kafana jedna od retkih u Voždovcu dok je” Ona moja” u srcu Vračara.

Ekipa koja se provodi u kafanama nešto je mlađa, od 20 do 25 godina. Radno vreme je približno od 22h do 2h iza ponoći. Cene pića nešto su niže. Piva su do 300 dinara. Flaša žestine može biti do 9000.

Svakog dana u nedelji možete naći više kafana koje rade. Na vama je da izaberete izvođača ili bend kojeg to veče želite da slušate. Tako možete čuti raspevanog Đanija, Tanju Savić, Marinu Tadić, Peđu Medenicu,Sale bend, Žila Hram, Miša Lagunu, Nemanju Staletović i druge bendove i estradne zvezde.

Rezervacije su uglavnom besplatne ali morate da potrošite određenu svotu novca ako mislite da imate svoj kutak ili budete “na visini”. Pločica sa vašim imenom stajaće na stolu pošto ga rezervišete. Većina kafana ima stolice oko stola tako da možete sesti onog trenutka kada vas noge izdaju! Dress code se takođe mora ispoštovati.

Kafane imaju prijemčiv i topao enterijer, sjajno ozvučenje, a uzavrelu atmosferu i sigurno nešto što ne želite da propustite. Ispoštujte tradiciju i provedite se na srpski način! Rezervacije možete izvršiti putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili  Online. Rezervacije su besplatne, ali obavezne. Ukoliko nas budete redovno pratili uvek ćete prvi saznati sve najbitnije informacije vezane za noćni život Beograda.

Lista kafana

Aktuelno // 18. Januar 2018.

instagram feed