Kafane Beograd

Uz institucije kao što su kafane Beograd se može pohvaliti najboljim mestima za izlazak, koja su ostala zapisana u istoriji glavnog grada. Karirani stolnjaci, tamburica na uvce i domaća rakija - e to je kafana! Pravi zaštitni znak Srbije i Beograda. Najbolje kafane u Beogradu nude autentičnost i pružaju nezaboravne doživljaje i uspomene.

Koja je najbolja kafana u Beogradu? Na ovo pitanje je skoro nemoguće odgovoriti, jer su najpoznatije kafane u prestonici uvek popunjene do poslednjeg mesta. Među najpoznatije se svrstavaju i tradicionalne beogradske kafane, kao i novije kafane u Beogradu, pa izbor odgovara svačijem ukusu.

Kafane rezervacije - brojevi telefona i načini rezervacije

Uz Beograd noću kafane su vam dostupne putem telefona, ali i online. Rezervacije kafana na teritoriji Beograda možete izvršiti putem našeg korisničkog Call Centra, na brojeve 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili online putem našeg sajta ili aplikacije. Rezervacije su besplatne, ali obavezne.

Nova godina u kafanama

U koliko želite da predstojeću novogodišnju noć i doček Nove godine provedete u nekoj od najpopularnijih beogradskih kafana pozovite nas na vreme zbog mesta, a sve ponude kafanskih dočeka možete pogledati na stranici Nova godina Beograd, uživajte!

Da li postoji uslov u kafani?

Za izlazak u kafane rezervacije su gotovo svuda obavezne. Rezervacije kafana u Beogradu su uglavnom besplatne, ali morate da potrošite određenu svotu novca ako mislite da imate svoj kutak ili budete “na visini”. Uglavnom postoji predviđeni minimalni limit za određeni broj osoba. Osim naravno za Novu godinu kada se kupuju karte.

Koji sto vas čeka u kafani?

Kako znate koji sto je vaš? Postoje dva načina kojim se regulišu rezervacije kafana. Pločica sa vašim imenom stajaće na stolu pošto ga rezervišete, ili će vas hostesa, kod koje se nalazi lista rezervacija, odvesti do stola.

Dress code se takođe mora ispoštovati, ali gledajući goste svih lokala koji pohrle u noćni provod u Beogradu, ovo se već i podrazumeva. Klubovi i najbolje kafane u Beogradu su prave modne piste lepotica i frajera u najboljem izdanju, o čemu svedoči naša galerija slika iz noćnog života Beograda

Kafane u Beogradu danas

Moderne kafane, koje danas važe i za najpoznatije, nose sasvim drugačiju reputaciju. “Ona Moja”, "Klub Narodnjaka", “Tarapana”,"Gradska Kafana", "Narodna priča" i druge, funkcionišu kao kafane-klubovi.

Ovaj specifični fenomen se u Beogradu javio relativno nedavno. Enterijer klasične kafane je i dalje tu, ali tu su i vodka, separei, hostese, rezervacije i često čak i turbo-folk/pop muzika.

Kada su nastale beogradske kafane?

Istorija beogradske kafane počinje još 1522. godine. Iako je kada se pomenu kafane Skadarlija prva asocijacija, prva kafana je otvorena na Dorćolu. Najveći broj njih se u Beogradu otvorio krajem XIX i početkom XX veka.

Ovi lokali su imali značajnu ulogu u društvenom i kulturnom životu Beograda. U kafanama su se skupljali poznati glumci, sportisti, novinari, kao i običan narod. Od starih kafana danas je ostalo svega nekoliko, a upravo kafane Skadarske ulice najbolje oslikavaju duh starog Beograda.

Ovde se nalazi najveći broj kultnih kafana u Beogradu. Na ovakvim mestima možete uživati u domaćim specijalitetima dok vam tamburaši sviraju starogradske pesme. Kafana je ono što hrani i dušu i telo, nešto što je boemsko i neizostavno iskustvo. 

Kafane Beograd - kako izgledaju i šta nude?

Bilo da su u pitanju kafane u centru Beograda, novobeogradske i zemunske kafane, ili one u drugim delovima grada, koncept je svuda isti. Svuda se sluša slična muzika, a većinom dominira i enterijer koji je tipičan za beogradske kafane.

Enterijer kafana u Beogradu

Pojedine stare kafane su zadržale tradicionalan izgled, dok su nove kafane znatno prostranije. Osim velikog broja klasičnih stolova sada su u ponudi i separei i barski stolovi, pa gosti imaju već izbor. Ipak, stil uređenja enterijera i dalje liči na prve beogradske kafane.

Kafane imaju prijemčiv i topao enterijer, sjajno ozvučenje, uzavrelu atmosferu i sigurno nešto što ne želite da propustite. Popularan je i etno pristup u dizajnu, tako da su često iskorišćeni materijali kao što je drvo ili motivi iz narodne radinosti. 

Ono što su sve kafane zadržale je zaštitni znak ove institucije - crvene karirane stolnjake. U ovakvom ambijentu ćete se provesti se na pravi tradicionalni srpski način!

Šta se sluša u kafanama Beograda?

Ukoliko je i vama sinonim za izlazak Beograd kafana je odlično mesto za vas, jer ćete ovde naići na zaista veliku mogućnost izbora. Kafane su rezervisane za ljubitelje domaće muzike, i u njima ćete čuti tamburaše, stargradske pesme, kao i novije turbo-folk hitove.

Kafane koje se nalaze u Skadarliji poznate su po tamburašima koji će vas uveseljavati tokom večere, i učiniti noć još lepšom. Za klubove - kafane u centru Beograda, kafane na Novom Beogradu i drugim delovima grada karakteristična je modernija muzika.

Ko izlazi u beogradske kafane?

Stare kafane u Beogradu su uglavnom za ljude srednjih godina, kao i turiste kojima su kafane u Skadarliji nezaobilazna stanica. Ipak, stare beogradske kafane rado posećuje i omladina koja želi da oseti boemski duh prestonice.

Ekipa koja se provodi u klubovima-kafanama je nešto mlađa. Ovde ćete naći najčešće mlade od 20 do 25 godina. Čar kafane je u tome što okuplja sve generacije.

Ponuda u Beogradu - gde se kriju najbolje kafane?

Kada je u pitanju Beograd kafane su, za razliku od klubova, rasute po celom gradu

U kafane u centru Beograda ljudi odlaze zbog lokacije, a vraćaju im se zbog dobrog provoda. Dorćol krasi "Konoba Akustik". U blizini zgrade Beograđanka smeštena je "Tarapana", na Novom Beogradu nedaleko od starog železničkog mosta nalazi se "Gradska kafana", dok je "Ona Moja" u srcu Vračara. U neposrednoj blizini Vukovog spomenika mogu se posetiti kafane "Korčagin", "Limun Žut", "Švaler", "Mala Maca" i "Jazbina".

Kafane su popularne i van centra, pa i u krajevima kao što je Zemun kafane mnogima predstavljaju prvi izbor. Građani i turisti, rado posećuju kafane u Zemunu sa živom muzikom, a jedna od popularnijih je "Pukni Zoro".

Kod Sajma tik ispod mosta na adi je smeštena popularna kafana "Klub narodnjaka", dok "Sokače" u Žarkovu predstavlja pravo boemsko mesto. U koji god deo grada da se zaputite, sigurno ćete naići na dobre kafane i provesti noć za pamćenje.

Kafana cenovnik - koliko košta piće u kafani?

Kada je u pitanju kafana cenovnik je još jedan razlog zašto je mnogima prvi izbor za izlazak. Cene su pristupačnije nego u klubovima. Piva ćete naći po ceni oko 450 dinara, dok se cene flaša žestine kreću oko 12000.

Radno vreme kafana u Beogradu

Radno vreme kafana u Beogradu je približno od 22h do 03h iza ponoći. Kada je u pitanju Beograd kafana vam je dostupna svakog dana u nedelji. Na vama je da izaberete izvođača ili bend kojeg to veče želite da slušate. 

Koji god dan da izaberete za izlazak, budite sigurni da će vam vrata biti otvorena. Putem telefona, ili na sajtu Beograd noću kafane možete rezervisati jednostavno, a ujedno i videti ponudu istih. 

Lista kafana