Kafane u Beogradu

Kafana u Beogradu – simbol tradicije i provoda!

Kafana u Beogradu nije džaba uvek nazivana institucijom. Karirani stolnjaci, tamburica na uvce i domaća rakija. Na šta vas asociraju ovi pojmovi?

E, to je kafana! Pravi zaštitni znak Srbije i Beograda.

Ono autentično što svi traže i ono divno što možemo doživeti.
Koja je vaša omiljena kafana u Beogradu? Na ovo pitanje je skoro nemoguće odgovoriti.
"Tri Šešira", "Zlatni Bokal" i "Dva Jelena" su samo neke od kultnih kafana u Beogradu. Na ovakvim mestima možete uživati u domaćim specijalitetima dok vam tamburaši sviraju starogradske pesme, a dobro vino parira nezaboravnoj hrani. Kafana je ono što hrani i dušu i telo, što je boemsko i neizostavno iskustvo, ali i bekstvo. Treba se opustiti, doživeti kafanu kao pravi simbol tradicije i provoda, zaboraviti na vreme. Tradicionalno, kafane su za proslave, za porodicu, rođendane, krštenja, ali i romantiku na drugačiji način.

Neke od najstarijih kafana otvorene su na Skadarliji pre više vekova. Ako se ikad zaželite boemskih večeri i tradicije, samo prođite kaldrmisanom Skadarskom ulicom. No, pravi znalci uvek znaju ona ušuškanija mesta, među kojima su i ona o kojima vas redovno informišemo ovde na beogradnocu.com .

 

Kafane u Beogradu danas

Novije vreme i ovaj vek doneo je mnoge promene. Današnje kafane nose drugačiju reputaciju. “Ona Moja,"Stara Pesma", “Tarapana”, "Gradska Kafana", "Ambasada" i druge, funkcionišu kao kafane-klubovi. Ovaj specifični fenomen se u Beogradu javio relativno nedavno. Karirani stolnjaci su i dalje tu, pa i etno enterijer je tu, ali su tu i vodka, separei, hostese, rezervacije i često čak i turbo-folk/pop muzika. Za razliku od klubova, kafane su u Beogradu rasute po celom gradu.

Dorćol krasi "Konoba Akustik". U blizini zgrade “Beograđanka” smeštene su "Tarapana" i "Ambasada". Kod Sajma je "Stara Pesma", dok je ”Ona Moja” u srcu Vračara, a jedna od popularnijih u Zemunu je "Pukni Zoro". Kafana "Sokače" u Žarkovu predstavlja pravo boemsko mesto koje odiše duhom starog Beograda. U neposrednoj blizini Vukovog spomenika mogu se posetiti kafane "Korčagin", "Limun Žut", "Švaler", "Mala Maca", "Hodač" i "Jazbina".

 

Ko izlazi u kafane u Beogradu?

Ekipa koja se provodi u kafanama nešto je mlađa. Ovde ćete naći najčešće mlade od 20 do 25 godina. Ovo pak nije uvek pravilo. Kafane su za sve. Prave kafane su za iskusne boeme, porodice, parove, poslovni svet, a svi oni umeju itekako da nastave u ove klupske kafane i da dožive provod kakvog nigde drugde nema.

 

Radno vreme kafana u Beogradu

Radno vreme kafana u Beogradu je približno od 22h do 03h iza ponoći.

Svakog dana u nedelji možete naći više kafana koje rade. Na vama je da izaberete izvođača ili bend kojeg to veče želite da slušate. Tako možete čuti raspevanog Đanija, Peđu Medenicu, Žileta Hram, Mišu Lagunu, Nemanju Staletovića i druge bendove i estradne zvezde.

 

Enterijer kafana u Beogradu

Kafane imaju prijemčiv i topao enterijer, sjajno ozvučenje, a uzavrelu atmosferu i sigurno nešto što ne želite da propustite.

Popularan je i etno pristup u dizajnu, tako da su često iskorišćeni materijali kao što je drvo ili motivi iz narodne radinosti. Ovo se preslikava i u escajgu i čašama detaljima kao i u osoblju.
Ispoštujte tradiciju i vi sami i provedite se na pravi tradicionalni srpski način!

 

Rezervacije kafana u Beogradu

Rezervacije kafana u Beogradu su uglavnom besplatne, ali morate da potrošite određenu svotu novca ako mislite da imate svoj kutak ili budete “na visini”. Ovo važi i za mnoge druge klubove, gde postoji određeni minimalni limit za određeni broj osoba. Ako uzmete u obzir broj ljudi sa kojima dolazite, ovo najčešće podrazumeva upravo koliko ste i planirali. Pločica sa vašim imenom stajaće na stolu pošto ga rezervišete. Većina kafana ima stolice oko stola tako da možete sesti onog trenutka kada vas noge izdaju ili se postarati da dame sa vama ili momci koji o vama brinu malo i odmore od plesanja i nazdravljanja! Dress code se takođe mora ispoštovati, ali gledajući goste svih lokala koji pohrle u noćni provod u Beogradu, ovo se već i podrazumeva. Klubovi i kafane u Beogradu su prave modne piste lepotica i frajera u najboljem izdanju. Pogledajte našu galeriju slika iz noćnog života Beograda i uverite se sami.

Cene pića nešto su niže. Piva su do 300 dinara. Flaša žestine može biti do 9000.

Rezervacije možete izvršiti putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili  Online. Rezervacije su besplatne, ali obavezne. Ukoliko nas budete redovno pratili uvek ćete prvi saznati sve najbitnije informacije vezane za noćni život Beograda.

Lista kafana

Aktuelno // 20. Mart 2019.