• Skadarska 29
    Beograd, Stari grad
  • 11:00 h - 02:00h
  • Starogradska
  • 220 Ljudi

Program restorana

NEDELJA 26. Maj
Tamburaši

PONEDELJAK 27. Maj
Tamburaši

UTORAK 28. Maj
Tamburaši

SREDA 29. Maj
Tamburaši

ČETVRTAK 30. Maj
Tamburaši

PETAK 31. Maj
Tamburaši

SUBOTA 01. Jun
Tamburaši

Enterijer

Restoran Tri Šešira je pravi biser među restoranima Skadarlije i jedan od najstarijih. Restoran Tri Šešira je sagrađen u centru Skadarske ulice i u prepoznatljivom ambijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u kući u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, čiji su zaštitni znak bila tri plehana šešira. Po tome je restoran i dobio ime.

Noćni život tadašnjeg Beograda premešta se u Skadarliju, naročito u kafanu Tri šešira. Mnogi poznati beogradski umetnici i pisci su u ovoj kafani pevali i pisali. U Tri Šešira su tada kovane zavere, izdavani časopisi i pisane pesme. Kroz Tri Šešira prošli su Đura Jakšić, koji je stanovao preko puta kafane, Branislav Nušić, glumac Čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević i mnogi drugi.

Po svojoj usluzi i kvalitetu restoran je poznat i izvan granica naše zemlje. Imao je čast da ugosti najeminentnije domaće i svetske ličnosti: Kralja Huana Karlosa, Džorža Buša, Pertinija, Vili Branta i druge. Svedočanstva o prijatnom boravku u restoranu Tri Šešira čuvaju se u knjizi gostiju.

Kafana Tri šešira je bogatstvo tradicije, umetnosti, lepota sjaja i poroka... i kako ga naziva najznamenitiji stanovnik Skadarske ulice, Đura Jakšić – “Vinsko vrelo".
Restoran Tri šešira raspolaže sa 184 mesta i dodatnih 80 u bašti. Služe se specijaliteti nacionalne kuhinje: topla i hladna predjela, supe i čorbe, kao i tradicionalni specijaliteti sa roštilja. Flambirana jela su nešto posebno što ovaj restoran nudi. Ulična bašta na skadarlijskoj kaldrmi pruziće vam pravi doživljaj ove četvrti. U ponudi ovog restorana, pored standardne karte alkoholnih i bezalkoholnih pića, postoji i veliki izbor domaćih rakija.

Pored dobre klope restoran kafana Tri Šešira je poznat i porodičnom provodu, jer vas svake večeri očekuju tamburaši uživo od 19h. Fenomenalna muzika svira vam i tokom čitavog dana osim ponedeljka i utorka kada se starogradska muzika očekuje uveče.

Ovaj famozni restoran je nosilac "Znaka kvaliteta Komore Beograda". Proglašen je 2007. godine za jedan od 12 najboljih restorana u Beogradu od strane magazine internacionalnog sajma FITUR. (International Tourism  Trade Fair).

Priča Tri Šešira je vrlo jednostavna – žele samo najbolje i najkvalitetnije. Iskusni su i iskreni hedonisti, ali i gurmani. Zato i vama želimo da pružimo to zadovoljstvo. U restoranu Tri Šešira se možete osećati kao na svom ognjištu. Kamin u kome uvek gori vatra, daje poseban osećaj topline koju svi volimo.

Restoran Tri Šešira je mesto gde se okuplja porodica, prijatelji stari i novi, gde se slavi život i uživa u njemu. U njene zidove utkana je tradicija Srbije, i u ovom restoranu, sva vaša čula će se probuditi.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Tri Šešira