Kolumne

Gde izaći Beograd - savete za odabir lokala treba tražiti na pravom mestu, jer Beograd odavno već zasluženo nosi epitet prestonice noćnog života Balkana pa i šire. Neki ga nazivaju Berlinom jugoistočne Evrope, neki njenom Barselonom, ali Beograđani će vam reći da je Beograd – Beograd.

Beograd noću je upravo to – jedinstveno i neponovljivo iskustvo svaki put, koje uspeva da svojom spontanošću odvede noć u neke neočekivane vode i sa tolikim izborom mesta, kafana, klubova, splavova i lokala – nijedan grad ne nudi toliki izbor mogućnosti i kombinovanja u toku jedne noći. Upravo iz tih razloga je pitanje Gde izaći u Beogradu - potpuno na mestu jer je nekad zaista teško odlučiti. Zato smo mi tu da olakšamo izbor!

Beograd je centar provoda i razlog zašto mnogi pretražuju: Gde izaći Beograd

Beograd ima tu sreću da je centar mnogo čega, ne samo provoda. Njegova veličina, geografska pozicija na ušću Save u Dunav, univerziteti, nadaleko čuvena lepota devojaka i možda iznad svega veseo i razdragan duh njegovih stanovnika učinili su ga mestom na kojem mladi iz celog sveta žele da provedu odmor, produženi vikend ili čak više meseci, i gde ne moraju da razmišljaju o tome gde izaći zahvaljujući izboru koji im se nudi.

O provodu u Beogradu pišu svakodnevno mnogi svetski onlajn mediji i štampa, a prestižni svetski turističi magazin Lonely Planet, postavio ga je na prvo mesto na listi gradova sa najboljim noćnim provodom. Tako se Beograd našao iznad mnogih svetski prestonica kao što su Buenos Aires, Dubai ili Montreal.

Splav Play u Beogradu

Splav Play

Gde izaći u Beogradu?

Bilo da ste prvi put u Beogradu ili ste rođeni i odrasli u njemu sigurno ste se bar jednom zapitali: Gde izaći večeras u Beogradu?

Ovo pitanje nije vezano za odsustvo ideja ili ponude, već upravo naprotiv. Beograd nudi toliko toga, svakoga dana, tokom radne nedelje i vikenda, apsolutno uvek, noćni provod leti i zimi, da je nekada zaista teško opredeliti se. Na kraju se sve svodi na stvar ličnih afiniteta i preferenci, ali ono što sigurno znate ako se pitate gde izaći u Beogradu  jeste da vas sigurno čeka vrhunski noćni provod.

Zbog toga ćemo se potruditi da zajedno sa vama odgovorimo na  pitanje “Gde izaći u Beogradu” i pomognemo vam da najlakše dođete do pravog izlaska za vas.

Splavovi Beograd

Splavovi su svojevrstan brend noćnog života Beograda i specifičnost kojom se ne može pohvaliti nijedan drugi evropski grad. On je ona posebnost, naročito tokom letnjih meseci u kojoj svi uživamo maksimalno, ona žila kucavica u vazduhu iznad reka, epicentar noćnog života u Beogradu, ali i u regionu, i samim tim savršen odgovor na pitanje “Gde izaći” mnogih Beograđana.

Veoma je teško definisati tipove splavova jer su, s obzirom na konkurentnost, svi izuzetno ulagali i ulažu u kvalitet ponuda kako bi bili konkurentni sa najboljim svetskim klubovima, pa i nadmašili ih.

Ali recimo, u zavisnosti od tipa muzike koji slušate možemo ih podeliti u 5 grupa:

  1. Komercijalni House: Freestyler
  2. Techno/House: Lasta, Money, Hot Mess
  3. Domaći pop: Sindikat, Cotier, Port
  4. Domaći folk: River, Na vodi kafana
  5. Mešavina svega navedenog: Tag

Splav River u Beogradu

Splav River

Radno vreme beogradskih splavova

Splavovi u Beogradu inače rade samo u letnjoj sezoni koja traje od maja (nakon prvomajskih praznika), do poslednje nedelje septembra, pa u periodu vrelih letnjih meseci praktično ne morate ni da se pitate gde izaći uveče, jer je sigurno da će to biti neki od splavova.

Leti se osim noćnih često po splavovima organizuju i dnevne žurke dok u zimskom periodu Beograđani i njihovi gosti pretežno izlaze po beogradskim klubovima i kafanama.

Dnevne žurke

Pitate se gde izaći na dnevnu žurku? Najpopularnija dnevna žurka u Beogradu trenutno je Lastin matine nedeljom.

Žurka na splavu Lasta

Splav Lasta - dnevna žurka

Osim Laste, nedeljom se na sajamskom keju održava i Leto matine, kao i Molti Baci na kome možete čuti i narodnu muziku uživo.

Popularnost ovih matinea vezana je i za velike vrućine u gradu koje je naravno idealno provesti uz osvežavajuće koktele, u bazenima čak, kraj reke, gde se možete rashladiti i opustiti, a zatim spremiti za pravi i potpuni ugođaj koji nudi Beograd noću.

Kafane Beograd

Sam pojam kafane je u Beogradu sasvim redefinisan u poslednjih par godina. Dok je ranije taj pojam označavao tradicionalne ugostiteljske objekte gde se osim hrane i domaće rakije može poručiti i pokoja pesma ,,na uvce" u izvođenju akustičnog ili tamburaškog orkestra, danas su kafane mahom postale etno klubovi sa kariranim stolnjacima, binom za folk muzičke bendove i neretko uz klupsku rasvetu. Odgovor na upit koji veliki broj ljudi pretražuje: gde izaći Beograd - možda najdirektnije krije odgovor u Kafanama, ako volite domaću muziku.

Osim što je pre svega zadržana suština kafanskog provoda, a to je koncept meraka, odnosno uživanja u životu, nazdravljanja i proslavljanja važnih životnih događaja ili prosto-mladosti i sreće, kafane danas nude onu sponu tradicionalnog i modernog, u idealnoj meri i dostupnu svim generacijama. Naravno, tu je i nezaobilazni repertoar koji takođe nudi mešavinu poznatih i novijih hitova, uz koje morate nazdraviti, plesati, pa i popeti se na sto. Što da ne.

Devojke na žurci u kafani Carski lov

Kafana Carski Lov

Najpopularnije kafane u Beogradu

Najpopularnije kafane u Beogradu koje rade svih duži niz godina su Ona Moja na Vračaru, Gradska Kafana na Novom Beogradu i Tarapana u centru grada nedaleko od Skupštine u ulici Kneza Miloša.

Ponuda kafana se svakodnevno menja, ali nećete pogrešiti gde god završili, jer zahvaljujući njima je uvek ćete imati sigurno opciju kada ne znate gde izaći u Beogradu. Spremite ekipu, napravite rezervaciju i pravo u noćni provod.

Radno vreme kafana u Beogradu

Kafane svoja vrata otvaraju ranije nego klubovi, pa se uglavnom u kafane dolazi u 22h, a zbog velike popularnosti i manjeg kapaciteta rezervacije često traju samo do 22:15. S toga, ako ne znate gde izaći u Beogradu - uzmite u obzir i činjenicu da li želite raniji ili nešto kasniji izlazak.

Takođe za razliku od tradicionalnih kafana da biste ušli u neku od ovih savremenih obavezne su rezervacije koje moze izvršiti i online na ovom linku - online rezervacije. Radi više informacija vas savetujemo da pročitate i članak: Zašto vas nema na spisku? A ukoliko imate nekih neodoumica ili jednostavno više volite "živu" reč uvek možete pozvati operatore korisničkog call centra Beograd Noću portala, koji vam svaki dan stoje na raspolaganju od devet sati ujutru pa sve do jedan sat iza ponoći, i na taj način saznati sve što vas zanima. To je ujedno još jedan način na koji možete napraviti rezervacije za izlazak.

Nova godina Beograd

Svake godine kako nam se bliži kraj godine i početak nove, postavlja se pitanje gde izaći za doček Nove godine. Obzirom da je Beograd kao prestonica zabave prepun sa ponudama za doček, odabir neće biti lak. Tako isto će biti i za Novu godinu 2025. Zato redovno pratite beogradnocu portal i na vreme saznajte koje su najbolje ponude kako bi uspeli i da na vreme obezbedite karte za iste. A svakako jedni od najboljih dočeka će biti Nova godina Beograd na vodi na centralnoj gradskoj lokaciji, zatim doček Nove godine splav Kopernikus kao izuzetno prestižno mesto, dok će onim nešto starijima u srednjim godinama idealan biti doček Nove godine hotel Jugoslavija koji odiše nostalgijom i duhom starih vremena.