Kolumne

Beograd definitivno poseduje epitet prestonice noćnog života Balkana pa i šire. Njegova veličina, geografska pozicija na ušću Save u Dunav, univerzitet, lepota devojaka i možda najviše veseo i razdragan duh njegovih stanovnika učinili su ga mestom na kojem mladi iz celog sveta žele da provedu odmor. O provodu u Beogradu pisu mnogi svetski mediji, a prestižni svetski turističi magazin Lonely Planet, postavio ga je na prvo mesto na listi gradova sa najboljim noćnim provodom iznad mnogih svetski prestonica kao što su Buenos Aires, Dubai ili Montreal.

dragstor-play-beograd-atmosfera

Splav Play

Bilo da ste prvi put u Beogradu ili rođeni i odrasli u njemu sigurno ste se bar jednom zapitali: Gde izaći večeras? Potrudićemo se da vam pomognemo da najlakše dođete to pravog izlaska za vas.

Splavovi

Splavovi su svojevrstan brend noćnog života Beograda i specifičnost kojom se ne može pohvaliti nijedan evropski grad. U zavisnosti od tipa muzike koji slušate možemo ih podeliti u 4 grupe:

  1. Komercijalni House: Freestyler, Shake-n-Shake, Club 94
  2. Techno/House: Lasta, Hot Mess, Sloboda
  3. Domaći pop: Sindikat, Port
  4. Domaći folk: River, Blaywatch

splav-river-masa

Splav River

Splavovi u Beogradu inače rade samo u letnjoj sezoni koja traje od maja (nakon prvomajskih praznika), do poslednje nedelje septembra. Leti se osim noćnih često po splavovima organizuju i dnevne žurke dok u zimskom periodu Beograđani i njihovi gosti izlaze po klubovima i kafanama.

Dnevne žurke

Najpopularnija dnevna žurka u Beogradu trenutno je Lastin matine nedeljom.

lasta matine

Splav Lasta - dnevna žurka

Osim Laste, nedeljom matine pravi na novobeogradskoj strani Shake'n'Shake kao i Molti Baci na kome možete čuti i narodnu muziku uživo.

Kafane

Sam pojam kafane je u Beogradu bio redefinisan u poslednjih par godina. Dok je oduvek taj pojam označavao tradicionalne ugostiteljske objekte gde se osim hrane i domaće rakije može poručiti i pesma "na uvce" u izvođenju akustičnog tamburaškog orkestra, sada su to mahom etno klubovi sa kariranim stoljnjacima, binom za folk muzičke bendove i neretko i klupsku rasvetu.

kafana carska ohota

Kafana Carski Lov

Najpopularnije kafane u beogradu koje rade 7 dana u nedelji su Stara Pesma na Sajmu, Ona Moja na Vračaru i Gradska Kafana na Novom Beogradu. Kafane vrata otvaraju ranije nego klubovi pa se uglavnom u njih dolazi u 22h, a zbog velike popularnosti i manjeg kapaciteta rezervacije često traju samo do 22:15.

Takođe za razliku od tradicionalnih kafana da biste ušli u neku od ovih savremenih obavezne su rezervacije koje moze izvršiti i online na ovom linku - online rezervacije. Radi više informacija vas savetujemo da pročitate i članak: Zašto vas nema na spisku?

 


Komentari - Gde izaći u Beogradu – vodič kroz klubove i kafane