• Dimitrija Tucovića 1
    Beograd, Zvezdara
  • 19:00h - 03:00h
  • Pop / Folk / Starogradska
  • 70 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Kafana Hodač je popularna kafana koja se nalazi nedeleko od Vukovog spomenika, u ulici Dimitrija Tucovića 1.

Kafana Hodač je spoj tradicionalnog i novog. Drvena kućica, kariranih stolnjaka, sa stihovima na zidovima koji su obeležili svako vaše pijanstvo i u kojima ste se pronalazili i uživali, burencetom iz koga se toči domaća rakija i retro točilicom za penušavi nektar zvani pivo. Na pićovnicima, kako se danas to popularno kaže, urađenim opet u autentičnom stilu nalaze se isto takve cene. Gde ste još našli Zaječarca za 100 dinara?!

Kafana Hodač neguje narodnu tradiciju, jer vas Tozovac, Miroslav Ilić, Zvonko Bogdan i Toma Zdravković posmatraju sa zida i podsećaju na ulogu kafane. Ovde se svake večeri čuju muzika i smeh, Žuća i Nole su gitarom i harmonikom već osvojili i zagrejali srca različitih ljudi koji su česti gosti ove kafane, a koji se tu i vraćaju.

Konačno, devojke su počele da posećuju kafanu. Izgleda da je prošlo vreme kada se jedna devojka u kafani osećala ugroženo. Muškarci mogu da budu kavaljeri kao što je nekada bilo moderno, a danas poželjno. ''Hodač'' pokušava da oživi tradiciju boema, vreme kada je kafana bila institucija, jer danas kako kažu stariji nema ni ''b'' od boema, ma koliko neki mešali vinjak i pivo ili tako izgledali. Neki bi da budu boemi, ali se jednostavo boje za zdravlje, pa radije idu u teretanu. Ima raznih slučajeva. Vi budite hrabri, pa probajte.

Čikica u drvetu vas čeka, dođite i vi na ''Jedan dim, jednu čašu još, jednu pesmu i jednu seku'', kao u pesmi Đure Jakšića, a mi vam garantujemo da ćete se vratiti po još. Jer zapamtite: Kafana je spomenik slobodnom životu i mesto ustanka protiv mentalne robije. Mislite o tome.

Kafana Hodač jedna od najboljih boemskih i starogradskih kafana na Zvezdari, pruža vam mogućnost dobrog noćnog provoda uz kvalitetnu živu muziku i vrhunska pića u prelepom enterijeru, koji je opremljen u duhu Beograda.

Kafana Hodač odiše odličnom atmosferom, i namenjena je svima koji su željni dobrog provoda. Razervišite svoje mesto na vreme i provedite prijatne trenutke u kafani Hodač. Pristupačne cene, veliki izbor pića i ljubazno osoblje čekaju na vas.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Komentari - Kafana Hodač

Mapa - Kafana Hodač

instagram feed