• Dimitrija Tucovića 1
    Beograd, Zvezdara
  • 19:00h - 03:00h
  • Pop / Folk / Starogradska
  • 70 Ljudi

Program kafane

NEDELJA 26. Maj
Ulični Hodači

PONEDELJAK 27. Maj
Ulični Hodači

UTORAK 28. Maj
Ulični Hodači

SREDA 29. Maj
Orkestar Mačori

ČETVRTAK 30. Maj
Orkestar Mačori

PETAK 31. Maj
Trio Mio

SUBOTA 01. Jun
Trio Mio

Kafana Hodač je popularna kafana koja se nalazi nedeleko od Vukovog spomenika, u ulici Dimitrija Tucovića 1.

Kafana Hodač je spoj tradicionalnog i novog. Drvena kućica, kariranih stolnjaka, sa stihovima na zidovima koji su obeležili svako vaše pijanstvo i u kojima ste se pronalazili i uživali, burencetom iz koga se toči domaća rakija i retro točilicom za penušavi nektar zvani pivo. Na pićovnicima, kako se danas to popularno kaže, urađenim opet u autentičnom stilu nalaze se isto takve cene. Gde ste još našli Zaječarca za 100 dinara?!

Kafana Hodač neguje narodnu tradiciju, jer vas Tozovac, Miroslav Ilić, Zvonko Bogdan i Toma Zdravković posmatraju sa zida i podsećaju na ulogu kafane. Ovde se svake večeri čuju muzika i smeh, Žuća i Nole su gitarom i harmonikom već osvojili i zagrejali srca različitih ljudi koji su česti gosti ove kafane, a koji se tu i vraćaju.

Konačno, devojke su počele da posećuju kafanu. Izgleda da je prošlo vreme kada se jedna devojka u kafani osećala ugroženo. Muškarci mogu da budu kavaljeri kao što je nekada bilo moderno, a danas poželjno. ''Hodač'' pokušava da oživi tradiciju boema, vreme kada je kafana bila institucija, jer danas kako kažu stariji nema ni ''b'' od boema, ma koliko neki mešali vinjak i pivo ili tako izgledali. Neki bi da budu boemi, ali se jednostavo boje za zdravlje, pa radije idu u teretanu. Ima raznih slučajeva. Vi budite hrabri, pa probajte.

Čikica u drvetu vas čeka, dođite i vi na ''Jedan dim, jednu čašu još, jednu pesmu i jednu seku'', kao u pesmi Đure Jakšića, a mi vam garantujemo da ćete se vratiti po još. Jer zapamtite: Kafana je spomenik slobodnom životu i mesto ustanka protiv mentalne robije. Mislite o tome.

Kafana Hodač jedna od najboljih boemskih i starogradskih kafana na Zvezdari, pruža vam mogućnost dobrog noćnog provoda uz kvalitetnu živu muziku i vrhunska pića u prelepom enterijeru, koji je opremljen u duhu Beograda.

Kafana Hodač odiše odličnom atmosferom, i namenjena je svima koji su željni dobrog provoda. Razervišite svoje mesto na vreme i provedite prijatne trenutke u kafani Hodač. Pristupačne cene, veliki izbor pića i ljubazno osoblje čekaju na vas.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Kafana Hodač