Magazin, Show

Gotovo da ne postoji klaber ili DJ koji na keca neće moći da vam da bar 10 odgovora na pitanje: Šta voliš u BG klabingu? Međutim, ima i stvari koje nisu baš tako kul, a ako želite baš da smorite DJ-a i upropastite mu veče, uradićete neku od ovih, prenosimo sa 24sata.

Pojavljivanje na žurci tek posle 1

Izgleda da smo mnogo slušali "Tek je 12 sati" kad smo bili mali. Čak i kada najaviš matine, bilo da je vikend, početak ili sredina radne nedelje, na žurku će standardno svi doći posle 1. Niko nije još uspeo da otkrije šta se zapravo dešava između 22 i 01 sat posle ponoći, ali verovatno je neka anomalija u prostor-vreme kontinuumu.

Možeš da me staviš na spisak?

Žurke su skupa zabava i organizatore koštaju vremena i novca. Na kraju dođe žurka, a na glavu ti sedne gomila ortaka sa istim pitanjem: "Možeš da me staviš na spisak?" Neke ćeš naravno da staviš, ali oni ne moraju ni da pitaju. Ostali – podržite svoje omiljene didžejeve i lokalnu DJ scenu tako što ćete odvojiti 200, 300 dinara i kupiti kartu. Toliko date na cigare.

Drugari koji žele da ostave jaknu u DJ pultu

Ovo je još jedna omiljena pojava. Bilo da klub ima garderobu, bilo da je leto ili zima – uvek će se pojaviti neki poznanik koji će te, eto, zamoliti da ostavi nešto u DJ pultu – jaknu, torbu, kacigu za motor, štagod.

Je l' možeš da mi pustiš...?

...uvek nešto što ne možeš ili nećeš da pustiš. Svaki DJ uglavnom unapred pripremi svoj DJ set kako bi se sve slagalo ritmički i dinamički imalo uzlaznu putanju. Onda dođe neko i traži da pustiš nešto što nema ama baš nikakve veze sa tvojim setom. Legenda kaže da jednom jedan pitao i da je DJ pustio to što je tražio.

Smorene face "check" ribe na ulazima u klubove

Ovo je dobra fora zato što (dobra) riba sme svašta da ti kaže u facu, a da se ne naljutiš. Recimo "večeras je privatna žurka", a onda pored tebe prođe ekipa od njih desetoro koji uđu bez problema. Ili jednostavno "izvini, ali ti ne možeš da uđeš". I ti, šta ćeš, nasmeješ se i napustiš poziciju srećan što te nije dodatno izblamirala pred ekipom.