Magazin, Seks

Kada je seks u pitanju, ljudi često imaju neobična pitanja, pogledajte neka od njih, možda i vas zanima odgovor. Neka od takvih pitanja portal Yahoo je sumirao i dao odgovore na njih, a mi prenosimo s Kurira.

1. Mogu li suziti vaginu?

Odgovor je: da. Metoda kojom se to postiže, verovali ili ne, fizikalna je terapija za vaginu, tvrdi doktorka Luen Brizendin objašnjavajući da je reč o vežbanju uz pomoć kojeg se jačaju mišići. U Parizu je otvorena klinika koja nudi program za "ekspresne rezultate".

2. Suprug i ja retko imamo seksualne odnose. Da li je čudno biti u takvom braku?

Nije to ništa čudno, odnosno, mnogi su parovi bez seksa i po godinu dana ili čak duže. Na pitanje je li čudno biti u braku bez seksa, Minc, autorka knjige "Vodič za umorne žene za strastveni seks", tvrdi da će osoba koja ima više seksualnih odnosa više i biti željna seksa. Zato je važan savet: svakako se prepustite strastima i one će biti još i veće. Međutim, ne treba da budete u braku bez seksa.

3. Volim prljav razgovor, ali moj partner na to ništa nije rekao. Da više to ne spominjem?

Ako je to ono što vi želite, nemojte odustati, odgovor je koji je dobila ova žena. On verovatno ne zna kako bi započeo "prljave razgovore" i oseća se glupo. Ohrabrite ga tako što ćete ga podstaći na razgovor o onome što se sada događa, šta mu se sviđa u toj situaciji, a šta ne... Sami inicirajte takve razgovore...

4. Veoma mi se sviđaju sado-mazo elementi iz knjige "50 nijansi sive". Kako to mogu "uneti u našu spavaću sobu", a da ne prestravim supruga?

Knjiga "50 nijansi sive" mnoge je parove inspirisala da ožive svoj seksualni život. Dajte svom partneru da pročita knjigu i dajte mu da izabere pet stvari koje su i njemu zanimljive i koje biste mogli zajedno da probate. Pokušajte za početak da upotrebljavate svileni šal za prekrivanje očiju ili za vezivanje ruku. Neka to bude vaš početak. Biće to svakako manje šokantno nego da iz ormara izvadite kožu i lance.

5. Sada kada je onlajn upoznavanje partnera tako popularno, je li društveno prihvatljivije imati seks posle prvog sastanka?

Američko istraživanje, u kojem je učestvovalo 568 žena, pokazalo je da trećina žena na prvom sastanku ima seksualni odnos, dok se 27 odsto njih upusti u oralni seks. Ako "kliknete s nekim" i dobro se osećate s tom osobom, tada sva pravila padaju u vodu, tvrdi ekspert za veze Andrea Sirtaš.

"Nemojte da se pribojavate šta će vaš partner reći, jer nikada nijedan muškarac nije rekao svojim prijateljima: ''Ona je super, seksi, privlačna, zanimljiva, ali neću je više nikada nazvati, jer se prebrzo – skinula!"