vesti

Kafići i restorani u Beogradu od ponedeljka bi trebalo da počnu da rade posle duže pauze usled krize sa virusom korona. Međutim, moraće da poštuju nova pravila koja će važiti i za goste i za ugostitelje.

1. DEZINFEKCIJA RUKU

Gosti neće morati u ugostiteljskom objektu da nose rukavice i maske, budući da jedu i piju, ali je obavezna dezinfekcija na ulazu.

2. DEZINFEKCIJA OBUĆE

Lokali će na ulazu morati da imaju tzv. dezo barijeru, odnosno sunđer natopljen rastvorom dezinfekcionog sredstva, ili druge vidove ove barijere, kojim se dezinfikuje obuća. Takođe, na ulazu u kafić ili restoran moraće da stoji dezinfekciono sredstvo za ruke na bazi alkohola, bilo kao gel, vlažne maramice ili ručna prskalica. To će biti obavezno i na ulazu u baštu, ukoliko gosti ulaze u objekat u toalet. Ista dezinfekciona sredstva moraće da stoje i na stolovima, odnosno na mestima predviđenim za goste, kako bi gosti mogli da ih koriste.

3. SOCIJALNA DISTANCA

Povećana je i socijalna distanca unutar kafića i restorana, kao i u baštama. Ugostiteljski objekti moći će da prime jednog gosta za sedeće mesto na 3,5 kvadrata površine. U baštama gosti mogu biti nešto zbijeniji, pa jedan dolazi na 2,5 kvadrata, dok je do sada bilo obavezno da jedan gost mora da ima 1,5 kvadrat

4. TOALETI

Ugostiteljski objekti moraće da menjaju i izgled toaleta, te će biti obavezni beskontaktni dozeri za sapun i ruke.

5. BEZ SIMPTOMA 

Osoblje ugostiteljskih objekata dužno je da udalji iz objekta svakog ko ima bilo kakav simptom covid 19, što znači da i ako se nakašljete možete biti udaljeni.

 

Rezervacije možete izvršiti ONLINE ili putem našeg korisničkog Call Centra na brojeve 063 33 33 44 ili 063 34 34 33.