Magazin, Seks

Muškarci su podjednako komplikovana bića kao i žene, ako ne i komplikovaniji u nekim segmetnima. Znaju da budu emotivno nestabilni, osetljivi, dok im je ego veoma dragocen i lako se da povrediti.

Međutim, pojedine stvari (naročito one koje žene tvrde) vezane za jači pol uglavnom su izmišljotine i mitovi u koje ne treba verovati, ili makar ne generalizovati i sve ih svrstavati ih u isti koš, saznajemo sa portala Kliker.tv

1. Mit: Muškarci vole da jure za suknjama

Istina: Sudeći prema istraživanju koje je sproveo sajt Match.com, a u kojem je učestvovalo 5 600 muškaraca i žena, 90 odsto muškaraca je potvrdilo da se ne oseća ugroženim ako ih žena pozove na sastanak.

2. Mit: Muškarci žele seks bez obaveza

Istina: Ne žele svi muškarci seks bez obaveza. Seksualni ekspert Zhana Vrangalova objašnjava da pojedini muškarci nisu uopšte zainteresovani za takvu vrstu seksa, dok drugi žele slobodan seks do izvesnog momenta u životu. Važno je zapamtiti da to što neko upražnjava seks bez obaveza, ne znači da ne želi ljubav i vezu na duže staze.

3. Mit: Muškarcima ne otkucava biološki sat

Istina: Oba pola žele da se u jednom momentu života vežu za nekog, zaljube i imaju porodicu i decu. I muškarci podjednako kao i žene žele da se skrase i dobiju decu.

4. Mit: Velika stopala = veliki penis

Istina: Nažalost, ne postoji ni jedan naučni dokaz koji povezuje veličinu cipele (šake ili nosa) sa veličinom penisa. Reč je o urbanim legendama i ništa više.

5. Mit: Muškarci ne mogu da foliraju orgazam

Istina: I muškarci kao i žene sposobni su da se pretvaraju da doživeli vrhunac (naročito ako nose kondom). Ovo rade upravo zbog pritiska koji je nametnut netačnom tvrdnjom da muškarci uvek mogu da dožive orgazam.

6. Mit: Muškarci svakog sekunda pomisle na seks

Istina: Naravno da to nije tačno. Mlađu muškarci češće razmišljaju o seksu, ali ne svake sekunde (8000 puta dnevno). Istraživanje iz 2011. pokazalo je da muškarci između 18 i 25 godina pomisle na seks 19 puta dnevno.

Mitovi koji su tačni:

1. Muškarci vole oralno zadovoljavanje. 90 odsto muškaraca vole kada ih partnerke oralno zadovolje, dok 50 odsto njih zaista voli i uživa u tome.

2. Muškarci su vizuelni tipovi. Istraživanja su pokazala da muškarce više uzbuđuje ono što vide nego žene. Eksperti za to krive uticaj sociologije i evolucije, ali je to svakako jedno od objašnjenja zbog čega toliko vole pornografiju.