Kolumne, Razno, vesti

6 stereotipa o ženama koji su zaista tačni.

Stereotipi su uobičajena verovanja o određenim socijalnim grupama koja su bazirana na osnovu ranijih pretpostavki. Dok su neki stereotipi iracionalni, određeni stereotipi o ženama su zaista tačni. Hajde da vidimo koji su se to stereotipi o ženama pokazali kao istiniti.

1. Žene su osetljive. Većina stereotipa o ženama počiva baš na ovom stereotipu. Postoje izuzeci, ali bez obzira koliko su nekad žene jake i hrabre, ta osetljiva strana postoji makar negde skrivena.

2. Žene vole da pričaju. Bilo da tračare ili ne, žene obožavaju da pričaju! Dajte im temu i rado će o njoj diskutivati i upotpuniti novim temama - nije problem.

3. Žene su lukave. Ovaj stereotip je tačan samo u određenim okolnostima. Bolje je reći ''Sve žene mogu biti lukave.''

4. Žene su emotivne. Zaista jako emotivna bića. Žene previše razmišljaju, prilaze određenim situacijama detaljno i nenamerno stvaraju emotivne veze sa drugim osobama. Nekad im je to mana, a u suštini njihova snaga. Žene su strastvena bića koja posmatraju stvari na više nivoa.

5. Žene jedu sladoled kada su uznemirene. Klasična scena svakog romantičnog filma, gde glavna glumica nakon raskida jede sladoled i gleda TV. Zaista je tako! Nema ničeg bolje nego da date sebi oduška i uživate u slatkišima.

6. Žene svojim drugaricama govore sve. Sa bliskim drugaricama žene pričaju apsolutno o svemu, i bitnim i nebitnim stvarima.

 

beogradnocu.com