Magazin, Seks

 

Ljudi koji započinju dan jutarnjim seksom su srećniji i zdraviji od onih koji se jednostavno odluče za šolju čaja, kafu ili doručak, a nakon toga odu na posao. Ako se na jutarnju "akciju" odlučite bar tri puta nedeljno, smanjićete rizik od infarkta i moždanog udara, ojačaćete imunitet i ublažiti simptome artritisa i migrene, prenosimo s Blica.

Evo zašto bi jutarnji seks trebalo da bude vaš svakodnevni način buđenja... Od početka dana zavisi kakav će on biti do kraja

1. BIĆETE OPUŠTENI

Svi znamo koliko može da bude frustrirajuće ukoliko od ranog jutra upadnete u saobraćajnu gužvu. Jutarnji seks će vas opustiti.

2. POVOLJNO UTIČE NA MOZAK

Orgazmi su dobri za vaš mozak, povećavaju nivo kiseonika i dotok krvi. U suštini, seks će aktivirati vaš mozak i posle jutarnje “gimnastike” u postelji, on će raditi kao sat.

3. RAZBUDIĆE VAS

Jutarnji odnos sa partnerom će vas razbuditi bolje od bilo koje jutarnje doze kofeina.
4. ZASIJAĆETE U LICU

Verujte, lice će vam zasijati (pa čak i kosa!), i svi će znati šta ste radili. Jutarnji seks je najbolja kozmetika!

5. PODIŽE SAMOPOUZDANJE

Psiholozi tvrde da ćete se oboje osećati kao da lebdite na sedmom nebu tokom čitavog dana, jer se ljubav oseća u vazduhu. Samim tim, bićete uspešniji u rešavanju svakodnevnih prepreka na poslu.

6. SPONTANOST JE SEKSI

Kada već ležite sa partnerom u krevetu, iskoristite taj momenat. Spontanost je daleko privlačnija od planiranih seksi večera koje po Marfijevom zakonu uvek pođu po zlu.

7. BIĆETE POLETNI ČITAV DAN

Kao prvo, posle jutarnjeg seksa, zapljusnuće vas novi talas energije. Stručnjaci su čak izračunali da vam se nivo energije ujutro udvostručava posle jutarnjeg vođenja ljubavi.

8. REDOVAN SEKS

Često vam se događa da u toku dana isplanirate seks sa partnerom nakon večere, međutim, kako se noć približava, shvatate da ste ipak preumorni za ovakvu akciju i radije se odlučujete za san. Kako biste izbegli nedostatak seksa, predlažemo vam da seksualnu aktivnost imate ujutru.