Magazin

Blizanci stalno u dugovima, lavovi vole da troše, a device štediše

Prilično smo različiti kada je u pitanju novac, to je jasna stvar, a u astrologiji je ta razlika još izraženija. Dok jedni pametno raspolažu novcem, drugi će potrošiti i zadnji dinar na komfor.

Da li prepoznajete svoje karakteristike među znakovima?

Ovan
Sa Ovnovima nikad ne znate na čemu ste, jer prema novcu imaju prilično detinjast odnos. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove i novac uglavnom troše na sopstvena zadovoljstva. Kada ih uhvati “napad” darežljivosti, onda troše na sve strane, kupuju sebi i drugima poklone, ostavljaju pozamašne svote u kladionicama. Najbolje bi bilo da im se zabrani kreditna kartica. Novac se lepi na njih, pa su zato i česti dobitnici lutrije. Čak i kada nemaju novca, ostavljaju utisak da ga imaju dovoljno.

Bik
Bikovi vole da dižu paniku kako treba štedeti novac, ali im retko to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, lepo uređen dom, lepu garderobu, nakit… Kako da onda uštede? No, Bikovi svoje finansije stiču vrednim radom i lakše im je da planiraju nove poslove i zasuku rukave nego da sebi uskrate sitna (ili krupna) zadovoljstva.

Blizanci
Pripadnici ovog znaka vole da troše, a kada i nemaju dovoljno novca, uvek će se naći neko ko će im pomoći ili će se sami nekako snaći. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu da budu prilično hiroviti i da troše na nepotrebne stvari. Vole da kupuju jeftine nepotrebne sitnice, ali ne žale za novcem koji potroše na dom i udobnost.

Rak
Iako su na glasu da su štedljiv znak, imaju prilično ekstravagantan odnos prema novcu, ali znaju da ga rasporede. Štede, ali će sebi kupiti nešto što već dugo žele ili će otputovati negde. Vole novac i paze gde su šta potrošili, ali se hvale da im do novca nije stalo. Pre će da odaberu posao koji je dobro plaćen, nego onaj u kojem uživaju. Žene Rakovi često dolaze do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Lav
Lavovi su na glasu kao znak koji voli da troši. Žene Lavovi će sebi uvek da priušte neki poslednji modni hit, o kakvoj god krpici da se radi, a muškarci će rado da potroše na dobru sportsku opremu, skupocen automobil ili bilo šta što im pruža udobnost. Čim im legne plata, naći ćete ih u prvoj poslastičarnici, knjižari, sportskim prodavnicama… Često izvode partnera na večeru, kupuju deci gomilu poklona, a onda kukaju kako su previše potrošili

Devica
Iako deluju jako skromno, i izgledom i ponašanjem, Device vole glamur i za ostvarenje svojih snova štede koliko god dugo je potrebno. Često su to putovanja ili vredan umetnički predmet. Imaju sreće, pa im nije teško da pronađu novi posao kad zatreba. Vole da troše na prijatelje, često časte u restoranima i kafićima i nikad neće zažaliti zbog toga. Device jako dobro znaju u šta ulažu, iako to rade intuitivno.

Vaga
Vage jako vole novac. I ne samo da vole novac, nego ga smatraju simbolom udobnosti, pa ga troše na putovanja, kozmetičare, skupe kreme, kvalitetnu obuću i ugodne izlaske. U stambeni prostor ne ulaže toliko puno, ali ako je već prisiljena da sređuje, težiće funkcionalnosti, a ne glamuru. Izvan kuće Vage su pomalo snobovi, a u domu traže konformizam, najnovije tehničke uređaje i sve ono što će im olakšati svakodnevnicu.

Škorpija
Ovo je pravi biznismen u Zodijaku. Pravi je maher u finansijskim transakcijama, voli rizik, a novac doživljava kao rulet i uživa u tome što nikad ne zna da li će biti na gubitku ili dobitku. Novac je Škorpiji poput afrodizijaka, podiže im adrenalin pa nije ni čudo da je ovo najčešći znak među uspešnim biznismenima. Voli da poklanja i velikodušan je.

Strelac
Ako će iko da izgubi kartice ili novčanik, onda je to sigurno Strelac. Ipak, on će i brzo da se snađe. Ne postoji znak koji je u stanju više da zabrlja sa novcem i lakše da se snađe od njega. Oko sebe uvek ima ljude koji mu pomažu iako ništa ne traži. Ako želi, u stanju je da zgrne čitavo bogatstvo. Od novca mu je važniji društveni mir. Ako dobije na lutriji, verovatno ćete ga naći za šankom kako časti.

Jarac
Kad je u pitanju novac, Jarčevi su posebni – ili skroz opušteni ili izbezumljeni. Često ne znaju da se nose sa tim ekstremnim osećajima pa pokušavaju da pronađu zlatnu sredinu. Osnovni cilj im je da pronađu pristojno plaćen posao da mogu normalno da žive, ali najviše uživaju da rade nekoliko poslova odjednom. Novac najviše troše na decu, sitna lična zadovoljstva ili trajne vrednosti poput nekretnine, nakita, slike…

Vodolija
Ovo je znak za koji nikada nećete biti sigurni da li ima ili nema, a vrlo verovatno ni sama Vodolija to ne zna da proceni. Ona ne zna da kontroliše svoje izdatke i prihode, uvek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje… Spremna je na poslovni rizik i na kombinacije koje drugim ljudima deluju kao da su na granici razuma, ali ona uz sebe uvek ima prijatelje koji će rado pomoći. Vodolije su darežljive prema deci i kada je u pitanju uređenje doma.

Ribe
Ribe su prilično haotične kada je u pitanju kontrolisanje novca, no imaju dosta sreće sa njim pa će često biti darežljive, čak i rasipne. Astrolozi im savetuju da budu umerenije. Neki pripadnici ovog znaka znaju da odu u drugu krajnost i žive skromno samo da ne bi morali previše da rade. Često igraju igre na sreću, a posao ne biraju prema sopstvenom komforu.

 

beogradnocu.com