Magazin, Poznati

Bajaga i Instruktori boraviće tokom aprila u Sjedinjenim Državama na turneji koja će obuhvatiti Los Anđeles, Njujork, Sent Luis, Čikago i Vašington.

Bend Momčila Bajagića prvi koncert turneje održaće 17. aprila u klubu "Ebanos Crossing" u Los Anđelesu, a slede 18. aprila "Purlieu Club" u Njujorku, 24. aprila "Europe Night Club" u Sent Luisu, 25. aprila "Concord Music Hall" u Čikagu i 26. aprila The "The Salsa Room" u Vašingtonu.

"Bili smo već nekoliko puta u Americi, ali je ovo prvi put da sviramo Vašington, što mi je posebno drago jer je uvek super kad odemo u neki novi grad. U ostalim gradovima smo već bili, ali je posebna draž ove turneje što ćemo se tamo ponovno susresti sa nekim prijateljima i našim ljudima koji već godinama žive 'preko bare'", kaže Bajaga.

Koncerti u SAD očekivani su nastavak turneje koja je jesenas obuhvatila nekoliko gradova Kanade (Vankuver, Toronto, Edmonton, Otava). Prvobitno planirana turneja po SAD i Kanadi u oktobru prošle godine zbog velikog interesa morala je biti proširena i podeljena na prvi kanadski, i drugi američki deo.

Bajaga i Instruktori orijentisali su se u 2015. godini pre svega na inostranstvo, obišavši već uspešno zimus Švajcarsku (Cirih), Sloveniju (Ljubljana) i Švedsku (Geteborg, Malme).