Razno, vesti

Barmeni uvek spremni za akciju.

Barmeni su uvek prava atrakcija u klubovima i diskotekama širom sveta. Njihovi kokteli crtaju osmeh i na najzabrinutijim licima.

Barmeni iz Srbije su veoma cenjeni majstori u mnogim evropskim diskotekama od čega veoma lepo žive. U Beogradu, kažu stranci, se piju najbolji kokteli na Balkanu, a klub koji apsolutno prednjači sa litrama popijenih koktela je klub Stefan Braun. U ovom klubu sudeći po fotografijama koje mogu da posvedoče ovoj tvrdnji, ali i po atmosferi i broju ženskih gostiju, rade najatraktivniji barmeni u Beogradu, a i u Srbiji. Oni prave koktele, žongliraju sa čašama, igraju na šanku i prave zaista ludu atmosferu. Jedan od najboljih barmena u klubu Stefan Braunu je i Saša Jelić, poznatiji kao Jelke. Ovaj čovek je zadužen za dobru atmosferu, goste, medije i jednom rečju sve što se tiče dobrog provoda u ovom klubu. Razgovarali smo sa njim i on nam je otkrio male tajne velikih majstora.

Koliko ima barmena u klubu Stefan Braunu?

Dovoljno da opsluže sve goste.

Da li si završio školu za barmene i koliko je bilo teško da naučiš taj posao?

Nisam završio školu za barmene, imam samo životno iskustvo.

Skromno za čoveka koji je napravio toliko koktela koliko neki ne uspeju da popiju za ceo život. Stefan Braun je klub koji nudi najbolje koktele u gradu. Koliko koktela se popije za jedno veče?

U komadma ili litrima?

Koji su kokteli najtraženiji?

Oni koji se meni piju.

Barmeni su veoma atraktivni u ovom klubu, šta vam još traže gošće osim koktela?

Da im pozajmim 100 evra.

Inače, nismo sigurni da bi se sa Jelketovim mišljenjem i odgovorom barem na poslednje pitanje složile i njegove kolege. Klub Stefan Braun je klub koji poseti najviše stranaca godišnje i kao takav mora da drži određeni nivo. Mnogi od tih turista se vraćaju zbog celokupnog provoda, a neki isključivo zbog koktela. Pitate se šta ima dobro i pozitivno u ispijanju koktela? U klubu Stefan Braun ima i više od onog lepog ukusa u ustima dok se mešaju alkoholna pića sa voćem, onda recimo "post koktelski sindrom" i još mongo druguh užitaka koje ispijanje koktela nosi sa sobom. Od ove priče sigurno ste poželeli da popijete neki koktel. Ako čitate ovu vest pred izlazak, daćemo vam nešto čemu nećete moći da odolite, a ima ga u klubu Stefan Braun. Recept najboljeg svetskog koktela za 2012 Sweet dream: 4,5 cl džina, 1,5 cl sirupa od zelene jabuke, 0,5 cl likera od narandže, 0,5 cl suvog vermuta i 0,5 cl soka od limete.

Barmeni

 

beogradnocu.com