• Obilićev venac 24
    Beograd, Stari grad
  • 09:00h - 00:00h (vikendom do 01:00h)
  • Lounge / House / RnB
  • 150 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Beograd Noću

Iron Bar. Legendarni bar u istorijskom gradskom jezgru – odmah pored Trga Republike -  otvoren je u jesen 2003. godine. U svom sadašnjem izdanju radi od januara 2016. godine, sa motom koji naglašava uživanje i kvalitet. U odnosu na druge barove ističe se ponudom klasičnih koktela, koji se prave po receptima Međunarodnog udruženja barmena. Opsednutost kvalitetom dolazi do izražaja kod sastojaka za koktele: biter u Manhattan-u je Angostura, Sex on the Beach i Cosmopolitan se prave od 100% prirodnog organskog soka od brusnice, Moscow Mule i Dark’n’Stormy sa pravim pivom od đumbira, Negroni sa Martinijem, a u većini slučajeva liker od pomorandže je Cointreau. Bogata ponuda klasičnih koktela i centralna lokacija kvalifikuju Iron Bar za kategoriju koktel (American) bara.

Kokteli na osnovi penušavih vina – Aperol Spritz, Hugo, Mimosa – uvode goste Iron-a u afterwork doba dana, sa odgovarajućim happy hour popustom, kada se ovo mesto pretvara u lounge bar, sa glasnijom muzikom i prigušenijim svetlom. Vinska karta orijentisana je na vina od autohtonih srpskih sorti - prokupac, tamnjanika i sl. - vodećih srpskih vinarija kao što je Temet, s tim što su na raspolaganju i velika italijanska jednosortna bela i crna vina. Iron Bar ponosno služi i srpsko zanatsko pivo Kabinet.

Široka ponuda kvalitetnih pića i lounge atmosfera čine Iron Bar idealnim za druženje posle posla, kao i za zagrevanje za klubove. Petkom uveče po pravilu DJ pušta house muziku. Iron Bar svesno ignoriše okoštalu podelu na hipsterska i fancy mesta, ne nameće određen imidž i ne zahteva poziranje.

Iron Bar je svestran: ponuda za preko dana zasnovana je na dva vrhunska blenda Lavazza kafe (od kojih je jedan 100% arabica ujedno i apsolutni vrh Lavazza аsortimana). Kafa se melje u Fiorenzato mlinovima i priprema na La Cimbali mašini. Vrhunska kafa, zajedno sa kafama sa ukusima i grčki frapei izjednačuju ovo mesto sa specijalizovanom kafeterijom. Služe se svetski poznate italijanske tople čokolade Eraclea, kao i specijalitet kuće – tople čokolade i moka kafe od kvalitetne čokolade sa kakao puterom. Puni asortiman single-origin cejlonskog čaja Dilmah je gostima na raspolaganju. Radnim danima i subotom od jutra su spremni kroasani od vrhunskih beogradskih pekara – La Petite Cantine, Eatalian ili Roggenart.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Iron Bar
Average rating:  
 1 reviews
 by djole djox

Institucija!


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Iron Bar