Magazin, Život

U vodećem britanskom poslovnom magazinu „Buying Business Travel“, objavljen je članak o Beogradu koji ističe rastuće ekonomske, kulturne i turističke potencijale naše prestonice.

Nakon posete našem gradu u januaru ove godine, urednik Pol Revel (Paul Revel), čitaocima daje uvid o trenutnim okolnostima, investicijama, projektima i ukupnoj poslovnoj klimi i potencijalima za razvoj našeg grada.

Kako navodi Revel kroz razgovor sa gradonačelnikom Beograda, Sinišom Malim, jedan od glamuroznih projekata je „Beograd na vodi“, koji uključuje izgradnju hotela, rezidencijalnog i poslovnog prostora, najveći tržni centar u regionu, restorane, zeleni pojas i kulu. U članku se takođe ističe i velik uspeh Nacionalne avio kompanije Er Srbija, koja je ostvarila neto profit od 2,7 miliona eura u 2014. i povećanje broja putnika za 68%, što pozicionira Beograd i Srbiju kao centar našeg regiona.

Pored najvažnijih infrastrukturnih i poslovnih projekata, u tekstu se opisuje i regeneracija Savamale kao kreativne četvrti Beograda, ali i brojni događaji koji su se održali u periodu boravka novinara u našem gradu: Beogradski festival igre, Nedelja dizajna, Nedelja mode..

„Oni koji se upute u Beograd zbog posla, imaju dobre mogućnosti za smeštaj“, ističe Revel. Prema rečima Džona Vesta (John West), generalnog direktora HRS za Veliku Britaniju globalne mreže hotelskog rezervacionog sistema (HRS), „Beograd postaje sve popularniji kako raste i njegova reputacija u svetu poslovnih putovanja. Pozitivno je i što će Beograd ugostiti veliki broj internacionalnih događaja ove godine, što će ga dodatno ustoličiti na turističkoj mapi.“

Publika ovog renomiranog poslovnog magazina dostiže broj od 41.000 čitalaca koji stoje iza više od 18 milijardi funti koje se godišnje ostvare na organizaciju poslovnih putovanja.

Takođe, „Buying Business Travel“ organizuje ili učestvuje u organizaciji nekih od ključnih kongresa, konferencija, sajmova i poslovnih skupova tokom cele godine.