Kultura

Knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca otvoriće svoja vrata 12. juna od 17 do 24 sata kada će se održati dvanaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“.

Manifestaciju će obeležiti svetski i domaći bestseleri, veliki popusti, brojni pokloni i druženje s piscima.
Organizatori festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi, a generalni sponzor manifestacije je Eurobank Srbija.
„Noć knjige“ održaće se u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, koje se nalaze u Beogradu i u još 18 gradova u Srbiji: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Požarevcu, Jagodini, Užicu, Loznici, Zrenjaninu, Šapcu, Zaječaru, Leskovcu i Kruševcu, kao i mnogobrojnim klubovima čitalaca u Srbiji, Bosni, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.
Broj posetilaca „Noći knjige“ raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta. Knjige različitih žanrova u toku ove noći mogu se kupiti po neverovatno niskim cenama sa popustom do 40%. Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete knjižare, akcija će važiti i na sajtu www.delfi.rs. Pored ovih značajnih popusta izdavača, brojni prijatelji manifestacije pripremiće lepe i vredne poklone.
Povodom „Noći knjige“ izdavačka kuća Laguna ekskluzivno je pripremila bogato ilustrovanu knjigu „Svet leda i vatre“ Džordža R. R. Martina, klasik američke književnosti „Ubiti pticu rugalicu“ Harper Li u potpuno novom ruhu, „Neimarov šegrt“ Elif Šafak, memoare „Riba u vodi“ peruanskog nobelovca Marija Vargasa Ljose koji će u junu posetiti Beograd, roman „Stari grobovi“ Tonija Parsonsa, ali i nove knjige Vanje Bulića, Dragana Velikića, Žarka Jokanovića.