Magazin, Poznati, vesti

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu, Bojana Stamenov, družila se sa Ilmom Karahmet, na upravo održanom festivalu jezika i kulture "Čisto prijateljstvo" koji se organizuje u 140 zemalja sveta. Ona je kao specijalna gošća nastupila ovog vikenda kada je bio upriličen po prvi put i u Beogradu i to zahvaljujući Edukativnom centru Bejza.
Pored kulturnih osobenosti zemalja učesnica festivala, javnost je upoznala i najtalentovaniju decu Beograda, njih 150, koji su se takmičili u pevanju a deset pobednika izabrao je stručni žiri na čelu sa ovogodišnjom predstavnicom Srbije na Eurosongu,

Simpatična devojka iz Kiseljaka koja svojim glasom pleni pažnju publike ali i kolega, Ilma, se vrlo brzo zbližila sa Bojanom kojoj je poželela sve najbolje na predstojećoj Evroviziji.
Ovaj zanimljivi i odlično posećeni festival specifičan je i po tome sto su deca pevala za decu, svoje vršnjake obolole od raka a sve u saradnji sa NURDOR-om, organizacijom roditelja čija deca boluju od kancera.

Ilma Karahmet kojoj su se posebno obradovali pobednici festivala naglasila je da je i ona u Beograd doputovala sa željom da svetu pošalje poruku "da bi svi trebalo da živimo u zdravlju, prijateljstvu i miru".

festival

Šarmantna pevačica i odličan đak, Ilma koja, pored svog, maternjeg jezika perfektno govori turski i engleski uporedo sa školskim obavezama promoviše svoj prvi singl "Sjeti se" koji potpisuju Miki Perić i Zoran Radetić.

- Bojana (Stamenov, op.a.) me je oduševila svojim glasom i neposrednošću, a posebno su mi prijali njeni komplimenti na račun moje interpretacije i prve pesme koju sam snimila. Bas smo se lepo družile na festivalu kao i svi ostali takmičari. Mnogo mi je drago što sam bila deo ovog događaja i što su svi sjajno reagovali na mene, kao uostalom i ja na njih. Baš ima talentovanih pevača, svaka im čast. Škola mi je na prvom mestu sada, muzika je moj život i najveća ljubav a gitaru sam počela sama da sviram pa usput uzimem i po koji čas, kada stignem. Najvažnije mi je da što bolje ispratim ovu prvu pesmu koja stvarno dobro prolazi kod publike a na leto ću, nadam se, snimiti i nešto novo. Želja mi je da karijeru izgradim glasom i pesmama zato i idem lagano, korak po korak.