Poznati, vesti

U službenom saopštenju grupa "Iron Maiden" je objavila da je njihovom pevaču Brusu Dikinsonu pre Božića otkriven maligni tumor na jeziku te da je juče, 18. februara završio sedmonedeljni tretman hemoterapijom i da se nadaju uspešnom oporavku.

Brusu je pronađen maligni tumor na donjoj strani jezika. Budući da je otkriven u ranom stadijumu i odmah podvrgnut tretmanu, doktori veruju da će se u potpunosti oporaviti.

Karijeru je počeo u bandu "Samson" svirajući harmoniku i klavijature kasnije je bio vokal da bi pred kraj 1981. došao u "Iron Maiden". Posle albuma "Fear of the Dark" 1993. napušta bend i posvećuje se solo karijeri. Snima albume: Balls to Picasso, Alive in Studio A (live), Skunkworks, Accident of Birth, The Chemical Wedding, Scream for Me Brazil (live) da bi se 2000. na albumu "Brave New World" vratio u "Iron Maiden" gde peva do danas.

Uz muzičku karijeru Dikinson se bavi još nizom drugih aktivnosti: reprezentecija Engleske u mačevanju, pilot Boeing 757, novinar, profesor istorije, na "Discovery chanelu" snima dokumentarne filmove "Flying Heavy Metal" gde testira sve vrste aviona, na BBC Chanel 6 vodi novu muzičku emisiju i na kraju vodi humanitarnu organizaciju.
19.07.2011. godine Univerzitet "Queen Mary" u Londonu na kojem je 1979. godine diplomirao, dodelio mu je mu je počasni doktorat u čast zasluga na polju muzike.