Kolumne, Poznati, vesti

Danas je Svetski dan bez grudnjaka, a ovom "prazniku" obradovaće se najviše muškarci.

Internacionalni dan bez grudnjaka nastao je tako što je grupa žena odlučila da bar jednom godišnje oslobodi grudi "okova". Iako je veoma koristan, jer grudima pruža potporu, grudnjak mnogim ženama predstavlja opterećenje, pa često jedva čekaju da ga skinu.

freest

Jednostavno, ova grupa žena smatra da su svake grudi prirodno lepe i da ne treba da se kriju u brushalterima. Mi se apsolutno slažemo sa njima!

Brojne poznate lepotice rado hodaju bez grudnjaka i tokom godine, pa su postale i zagovornice ove akcije. Prosečna žena, prema statistikama, poseduje oko devet različitih grudnjaka, a zanimljivo je kako ih mnoge uopše ne koriste.

river3

Upravo zbog toga grupa Amerikanki se dosetila ove ideje i obeležavanja jednog dana u godini u kom će im grudi biti slobodne, a njih podržavaju pop diva Rijana, Rita Ora, Dženifer Aniston, Šeron Stoun koja iako sa 56. godina sjajno izgleda i bez grudnjaka…

river-11

Ne znamo da li vi proslavljate ovaj dan, ali pojedine holivudske lepotice s vremena na vreme vole da “oslobode” svoje grudi. Ovako su Rihanna, Kelly Brooke i Kim Kardashian obeležile svetski dan bez grudnjaka.

article-2545223-1AE26FDD00000578-158_634x546

rihanna and kim k

Smatra se da su žene nosile neku vrstu grudnjaka još krajem 14. veka. Model sa korpama pojavio se 1916. i učinio ovaj deo veša još udobnijim i korisnijim.

Živeo Svetski dan bez grudnjaka!

 

Foto: dailymail.co.uk/Getty

beogradnocu.com