Magazin, Najave

"The Dead Daises" specijalni su gosti na "Whitesnake" koncertu u Pioniru 22. novembra. Fanovi "Gun s Roses" i "Motley Crue" uživaće u svirci ovog sjajnog benda.

Američko-australijsku rock grupu The Dead Daisies čine:- Richard Fortus, gitara (ex-Guns N’ Roses)- Dizzy Reed, klavijature (ex-Guns N’ Roses)- John Corabi, vokal (ex-Mötley Crüe)- Marco Mendoza, bas (ex-Thin Lizzy, Whitesnake)- Brian Tichy, bubnjevi (ex-Whitesnake, Billy Idol, Foreigner, Ozzy Osbourne) - David Lowy, gitara (svirao u australijskim grupama Red Phoenix, Mink and Doc)

Bend The Dead Daisies osnovali su 2012. godine pevač Džon Stivens i gitarista Dejvid Lovi. Istoimeni debi album snimljen je za samo dve nedelje u Los Anđelesu, a za produkciju je bio zadužen čuveni multi-instrumentalista Džon Fields. Ko-autor prvog singla s ploče bio je Sleš koji je takođe učestvovao na snimanju.

najava

Sledeće godine grupa je krenula na turneju po Australiji i Novom Zelandu kao specijalni gost bendovima ZZ Top i Aerosmith. Nakon ovoga usledio je nastup na Rockstar Energy Drink Uproar Festivalu sa grupama Jane’s Addiction i Alice in Chains gde se današnja postava uobličava pridruživanjem basiste Marka Mendoze, gitariste Ričarda Fortusa i klavijaturiste Dizija Rida.
U februaru 2014. bend kreće na prvu samostalnu turneju po Australiji a za bubnjevima je Džon Tempesta (The Cult). Iste godine The Dead Daisies svira sa grupama Bad Company/Lynyrd Skynyrd na američkoj turneji.
Tokom leta 2014. The Dead Daisies objavljuju EP 'Face I Love' s četiri nove pesme 'Face I Love', 'Angel In Your Eyes', 'Your Karma' i obradom 'Helter Skelter' grupe The Beatles.
Krajem februara ove godine The Dead Daisies postaju prvi zapadni rock band koji svira na Kubi nakon što je Obamina administracija uspostavila trgovinske veze i postaju deo istorijske kulturne razmene kao gosti kubanskog Ministrastva kulture. Na ovoj turneji grupa nastupa sa novim pevačem Johnom Corabijem koji u aprilu 2015. postaje zvaničan član benda.
The Dead Daisies čine neki od najboljih rock muzičara današnjice sa izuzetnim sviračkim stažom. Njihova muzika vuče korene iz hard rocka kasnih sedamdesetih i početka osamdesetih s evidentnim uticajem grupa kao što su Bad Company ili The Faces.
Pesme za drugi album pod nazivom 'Revoluciòn' napisane su i snimljene tokom četiri nedelje u Sidneju. Sa završetkom snimanja novog albuma i njegovim najavljenim izlaskom, grupa The Dead Daisies potvrdila je svoj rastući renome velike koncertne rock atrakcije, a u prilog ovoj tvrdnji je i nastup sa legendarnim KISS na ovogodišnjoj junskoj turneji po Evropi. Beogradska publika imaće jedinstvenu priliku da vidi ovu super grupu na koncertu Whitesnakea u Pioniru 22. novembra 2015.
Ulaznice za ovaj spektakl možete naći na svim prodajnim mestima Eventima – www.eventim.rs