Poznati, vesti

Film "Enklava" reditelja Gorana Radovanovića biće prikazan 17. marta u Zvečanu u znak sećanja na žrtve martovskog pogroma 2004. godine.
Projekciji će prisustvovati i fudbaler Dejan Stanković kao promoter filma koji za ovu priliku specijalno sa svojom decom dolazi iz Italije. Stanković će se družiti sa decom u Zvečanu kao i decom glumcima sa Kosova i Metohije koja su glumila u filmu.
Premijerom u Zvečanu ćemo se na dostojanstven način setiti žrtava martovskog pogroma iz 2004. U isto vreme drago mi je što će distribucija “Enklave” po Srbiji krenuti sa Kosova i Metohije, iz grada koji je važan za nastanak naseg filma”, izjavio je ovom prilikom reditelj Goran Radovanović.
Nakon veoma uspešne beogradske premijere na nedavno završenom FEST-u i izuzetnog prijema kod publike, koja je nakon projekcije u prepunoj Velikoj dvorani Sava centra ekipu filma nagradila ovacijama punim emocija, kao i nagrade žirija kritike Srpskog ogranka Fipresci, koja je film proglasila za najbolji u selekciji Srpski film, "Enklava" od 19. marta ulazi u preko 30 bioskopa širom Srbije (Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo, Niš, Užice, Kruševac, Jagodina, Smederevo...).

film