Beograd, Magazin, vesti

Izlazak automobilom možda deluje lakše, jer ne morate da razmišljate o gradskom prevozu, kada ima poslednji noćni, ili kada kreće prvi jutarnji. Takođe, automobil vas rešava smrzavanja na stanici i čekanja autobusa ili taksija. Međutim, nije sve tako jednostavno... Pročitajte razloge zbog kojih dobro treba da razmislite da li je pravo rešenje da u naredni noćni izlazak krenete autom.

koncert-izlazak-noc (1)

#1 Ako vozite, ne možete da pijete

Nije uvek slučaj, ali realno, dobar izlazak se uglavnom sastoji iz ispijanja dobre količine alkohola. Ako u izlazak odete automobilom, nećete moći da potpuno uživate u ukusnim pićima. Kazneni poeni se očas posla mogu nagomilati u vašoj vozačkoj, a o bezbednosti u saobraćaju da ne pričamo!

Ako ste definitivno odlučili da pijete, onda vožnja nikako ne dolazi u obzir. Ne samo da ugrožavate svoju bezbednost, već i ostale učesnike u saobraćaju i pešake. Jer čak i manja količina alkohola može da utiče na vaše vozačke sposobnosti. U najboljem slučaju, manja nesreća može oštetiti vaš automobil - vi ćete kukati, a trgovci za otkup automobila će imati pune ruke posla.

Sigurni smo da ste izašli kako bi se odmorili nakon naporne nedelje, i dali sebi malo oduška. Međutim, sada ni to ne možete da uradite, jer morate da vozite kući i sebe, a verovatno i svoje prijatelje. Mnogo je lakše da se opusitite, uživate u večernjem izlasku, pa zajedno sa prijateljima da platite taksi u povratku. Ukoliko nemate novca, sačekajte jutarnji gradski prevoz, jer će vas on dovesti skoro do zgrade, potpuno bezbedno.

 

#2 Ukoliko vi vozite morate da sačekate sve da se spreme

Vi ste se ponudili da ove večeri budete vozač, ili možda ste niste ni ponudili, nego ste jedini ko ima automobil. Izlazak će vam već na početku biti stresan jer ćete morati da sačekate sve one koji idu sa vama da se spreme. Nikada svi neće biti spremni u dogovoreno vreme, a vi ste se već odavno spremili i entuzijazam za izlazak vam opada. Ako ne idete autom, niko vas neće smarati oko vožnje, oko vremena dolaska i polaska, moći ćete da uživate u svojoj slobodi.

 

#3 Parking je noćna mora vozača

Parking u Beogradu je prava noćna mora, i u špicu i van špica, a posebno vikendom kada svi izlaze. Ukoliko budete išli autom, mogu sati da vam odu na pronalaženje parkinga, i kruženju oko mesta dešavanja.

Druga opcija je da parkirate dalje od kluba, ali na kraju, to nema nikakve poente, jer ste onda mogli da dođete ili busom ili peške, jer ćete svakako morati da pešačite i do kluba, i u povratku iz kluba.

 

#4 Ako ste došli kolima morate da razmišljate da li će ih neko ukrasti

Još jedna stvar za razmišljanje u vašem večernjem izlasku je da li su vam kola na sigurnom. Desiće se mnogo puta da izlazite da pogledate da li su kola tamo gde ste ih parkirali, i da li im se nešto dogodilo.

Još ako vas uz ovaj problem neko konsatnao smara i želi da obratite pažnju na njega, izlazak vam postaje još gori. Ipak, mi imamo savet kako da na najlakši način otkačite smarače u klubu.

Često se dešava da kola budu ukradena, da nešto sa njih bude otkinuto, ili prozori polupani. Takođe, često se desi da vi ne možete da se setite gde ste parkirali, jer kada ste došli nije bilo skoro nikoga a sada je parking prenatrpan.

Taksi je rešenje za sve vaše probleme, jer ćete se voziti u udobnosti, dovešće vas pravo do kuće, i nećete se smrzavati na ulici čekajući gradski prevoz.

 

#5 Ako ste vi pijani morate da date nekome drugom da vozi

Ukoliko ste se ipak napili, nikako ne smete sesti za volan, što znači da morate pronaći treznog prijatelja koji će vas zameniti u vožnji. Voženje tuđih kola nikad nije dobra opcija i praktično rešenje, jer čak iako je vaš prijatelj stvarno trezan, moguće je da se neće snaći sa vašim autom jer mu je sve novo.

Druga opasnost koja postoji je da ukoliko ste se napili vi insistirate na tome da isključivo vi vozite kola, i tako dovodite u životnu opasnost i vas i saše prijatelje saputnike. Budite pametni, ne pijte kad vozite, a kad izlazite - prosto, ne vozite!

Takođe, ukoliko ste pijani postoji mogućnost da ćete postati naporni, pa pročitajte koji su to najočajniji startovi, koje morate da zaobiđete ma koliko da ste pijani.

 

Sve ponude za doček Nove godine 2018 možete pogledati OVDE.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

beogradnocu.com