Poznati, vesti

Fedor Emelianenko oduševio borce MMA!

- Dobar dan draga Srbijo! Hteo bih da se zahvalim organizatorima, Savezu Srbije i pozivu na sutrašnji turnir i saradanju koja će sigurno biti uspešna - rekao je Fedor Emelianenko, slavni ruski MMA borac, poznat i kao Poslednji Imperator.

RCKF1992

Naime, danas je u tržnom centru Delta City bilo zvanično merenje boraca, povodom humanitarnog turnira "Tesla Fighting Championship 4 - Slovenske bitka”, a specijalni gost na merenju bio je promoter turnira Fedor Emelianenko. Šampionat u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) održaće se u subotu, 14. juna, u dvorani Strelište u Pančevu, a tada će rukavice ukrstiti najperspektivniji borci iz Srbije i Rusije. Prihod od prodatih karata namenjen je Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu.

Sve vas pozivam da sutra dođete i podržite borce. Ja ću nakon turnira ostati u Srbiji , a u ponedeljak 16. juna, u 12h u SC Šumice, sprovešću Masterclass seminar za srpske borce. Takođe ću ostati ovde da provedem svoj godišnji odmor i obiđem sveta mesta u Srbiji - rekao je čuveni Fedor, dok su mu "fanovi" uzbuđeno aplaudirali.

RCKF2049

Ruski borac je poznat i kao veliki vernik, pa će s toga u Srbiji obići i srednjovekovne manastire poput Svetog Aranhela Mihajla, gde je sahranjen patrijarh Pavle i druga mesta. Kao veliki prijatelj Srbije, Fedor nije imao dilemu da li će prihvatiti poziv da uveliča TFC 4 u Pančevu, a posebno što će spektakl imati i humanitarni karakter.

Ljubitelji ovog sporta imaće priliku da uživo vide i upoznaju slavnog ruskog borca, čoveka kog mnogi smatraju najvećim šampionom u istoriji MMA. Za samo 1.000 dinara, koliko košta ulaznica, moćićete da gledate borbu za šampionski pojas Tesla FC organizacije gde će se u velter kategoriji (do 77 kg) boriti Bojan Veličković i Aigun Ahmedov, a osim toga na programu je još desetak mečeva srpskih i ruskih boraca.

RCKF2060

Promoter turnira i specijalni gost Rus Fedor Emelianenko, vladao je deset godina MMA super teškom kategorijom, a pored do sada nedostižnih rezultata u ovom sportu, Emelianenko je i najuspešniji osvajač teške kategorije u bojevom sambou. Titulu šampiona Rusije osvajao je šest puta, a svetsko prvenstvo u mešovitim borilačkim veštinama čak četiri puta uzastopno, kao i jednu bronzu. Zapažene rezultate ostvario je i u džudou (dve bronzane medalje na prvenstvima Rusije), a trenutno obavlja funkciju savetnika ministra za sport, u Rusiji. Emelianenko je aktuelni predsednik MMA unije Rusije, a na turniru u Pančevu biće proglašen za počasnog predsednika MMA saveza Srbije, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju ovog sporta u našoj zemlji.

 

beogradnocu.com