Magazin, Zanimljivosti

Kad ležimo i spavamo na svojim krevetima, naša podsvest je otvorena i upija više energije, posebno energije mesta na kojem ležimo – zato Feng Šui najčešće savetuje da ne držimo ništa ispod kreveta. Ipak, ima jedan izuzetak, saznajemo na portalu vestinet.rs.

Prostor ispod kreveta treba da bude otvoren, kako bismo imali otvoren protok energije koja treba da kanališe ravnomerno po celom našem telu tokom noći.

Hrpa stvari koje možda držite ispod kreveta stvara konfuzne energije koje vaš nesvesni um upija dok spavate, što je vrlo loše.

Prostor ispod kreveta treba da bude prazan i morate da ga redovno čistite.

Jedini izuzetak od “ništa ispod kreveta” Feng šui pravila je kada ispod kreveta držite ono što se zove „Kutija s blagom„.

To je specifičan "feng šui alat" za određene želje i namere, odnosno za otvaranje našeg nesvesnog „ja“ mogućnostima da se te naše želje ostvare.

Kakva je to kutija i šta je u njoj?

Kvalitet kutije je važan, i treba da bude kvalitetan, jer će to izazvati veću ili manju energetsku vibraciju. Čvrst poklopac će predstavljati više sigurnu i stabilniju energiju, a otvorena kutija će imati više „otvoren“ tip energije. Obe su jednako savršene, zavisi od toga šta je to što želite da manifestujete.

Materijal kutije: drvo je uzemljenje i drži energiju delovanja i rasta. Fino obrubljena, zlatna (može i imitacija), srebrna ili draguljima optočena kutija pojačaće osećaj obilja. Staklena će podstaći energiju “jasnoće”. Pletena sugeriše prirodno kretanje i podstiče fleksibilnost. Zemljana ili keramička sugeriše energiju pažnje i nege.

Šta staviti u kutiju?

Pre postavljanja stvari u kutiju, zapitajte se: “Šta će me zaista učiniti srećnim?” Ideja je da pronađete predmete za zastupanje tih srećnih osećaja koje želimo da privučemo u život.

U kutiju stavite predmete koji će podstaći određenu želju da se ostvari u vašem životu: ako želite obilje i novac u kutiju stavite razne novčanice, zlatni nakit, zlatnike, dukate, dragulje, drago i poludrago kamenje, kristale… Izbegavajte da stavljate kovani novac. Ako želite da privučete ljubav, u kutiju stavite prirodne mirise, crvene sveće, mirisne kreme i ulja.

Energetski uticaj Kutije s blagom osetiće se bez obzira gde je stavite pod svoj krevet, ali najbolje mesto je ispod pupka. Na taj način, vi se direktno suptilno “hranite” energijom unutar kutije – kao što majka hrani fetus kroz pupčanu vrpcu.

Kutiju s blagom treba pregledati i osvežiti svaka tri meseca.