Razno, vesti

Gloria Gaynor sa hitom "I Will Survive" obeležila drugi dan EXIT-a.

Jedna od najuticajnijih svetskih muzičkih ikona, disko diva najpoznatija po jednom od najvećih hitova svih vremena, "I Will Survive", Gloria Gaynor bila je sinoć specijalna gošća najboljeg evropskog festivala EXIT!

exit

Nešto slabija posećenost drugog dana EXI festivala može se pripisati lošem kišovitom vremenu i blatu koje se ne može zaobići oko Main Stage-a. Ali to nije sprečilo fanove disko kraljice Glorie Gaynor da se okupe pred njen nastup.

FOTO

Iako je diva u 64-oj godini života, izgledala je sjajno i puno energije. Otvaranje nastupa od sinoć, prepustila je svom bendu koji joj je nakon uvodnog instrumentala ustupio glavnu reč. Zatim su krenuli da se nižu obrade pesama i hitovi poput: "I Am What I Am", "Every Breath you Take", "Killing me Softly", "Never Can Say Goodbye", "Let Me Know", ali i najpoznatija verzija čuvene pesme "Can't Take My Eyes Off You"...

Exit

Gotovo četiri decenije na sceni, sa dvadeset objavljenih albuma, velikim brojem hitova i brojnim najznačajnijim muzičkim nagradama, milionima i milionima radijskih emitovanja, nastupima na važnim svetskim događajima, legendarna Gloria Gaynor, svojim impresivnim glasom i moćnom pojavom objasnila je publici na Main Stage-u EXIT festivala zbog čega se disko prethodne godine vratio na svetsku muzičku scenu na velika vrata!

Exit

O značaju Glorie Gaynor govori i činjenica da su specijalno za nju čuvene Grammy nagrade kreirale posebnu kategoriju "Najbolja disko ploča", što je čini jedinom dobitnicom ovog priznanja u istoriji!

 

beogradnocu.com