Kultura

Beogradski rok bend Repetitor prevaliće u narednih mesec dana više od 25.000 kilometara predstavljajući svoju muziku.

Trio koji je širom Evrope već održao nekoliko turneja i postao poznat po neverovatnoj koncertnoj energiji, sviraće 17. maja u kineskom gradu Shenzhen, dok će samo 5 dana kasnije održati koncert 10.500 km dalje - u londonskom klubu The Watter Rats, a nakon toga i u Liverpoolu na festivalu Sound City. Mesec dana posle grupa Repetitor nastupiće u Moskvi na festivalu “Боль”.

“Ni u Kini, ni u Engleskoj ni u Rusiji nismo nikad bili, tako da se jako radujemo ovim koncertima, svesni da malo naših bendova ima priliku to da doživi i zahvalni što ćemo predstavljati Beograd i ovdašnji rokenrol. U Kini sviramo na Tomorrow festivalu koji se održava tek drugi put, u gradu Shenzen kod Hong Konga. Oni su do nas došli preko jednog stranog dokumentarca o nezavisnoj muzici (“Do it Together”) gde se pojavljujemo, svideli smo im se pa su nas kontaktirali mailom. Potrefilo se da nas u isto vreme zovu i u Englesku i u Rusiju, verovatno na osnovu već tri evropske turneje koje smo imali, tako da nas čeka dosta zanimljivo proleće”, kaže Boris Vlastelica, gitarista i pevač Repetitora.

U Moskvi sviraju na “festivalu novog talasa ruskog rokenrola”, na kojem učestvuju isključivo bendovi koji pevaju na ruskom, sa prostora bivšeg SSSR, ali su zbog Repetitora organizatori promenili koncept, pa će oni biti jedini ne-ruski bend koji svira tamo.

Raspored koncerata predstojeće turneje grupe Repetitor:
17.05. Shenzhen, Tomorrow festival, (CN)
22.05. London, The Watter Rats club, (UK)
24.05. Liverpool, Sound City, The Record Store stage (UK)
30.05. Subotica, Festival Omladina, (RS)
04.06. Beograd, Dom Omladine (Mudhoney) (RS)
20.06. Moskva, Фестиваль «Боль», (RU)
24.06. Zagreb, INmusic festival, (HR)