Najave, vesti

Jedan od najoriginalnijih rok muzičara u regionu, Damir Urban, nastupiće 21. marta, u beogradskom Mikser Houseu promovišući aktuelni album "Mamut".

Na beogradsku promociju Damir Urban & 4 stižu nakon rasprodatog koncerta u Domu sportova u Zagrebu, 21. februara. Dugo očekivani nastup pred rasporodatom dvoranom oduševio je repertoarom koji je obuhvatio sve faze njegove karijere, od Laufera do aktuelnog albuma. Prepoznatljivim intimnim delom programa i kratkim filmovima koji su pratili pojedine pesme, Urban je pokazao zašto je jedan od najcenjenijih muzičara, autora i rok protagonista u regionu.

Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman (fotografija Milica Cherny Urban) prvi put će izvesti i pesme sa aktuelnog albuma “Mamut”, sa kojeg su se već izdvojili singlovi “Sutra ćemo pričati” i “Priđi mi bliže”, a koji po reakcijama i mišljenju, kako kritike, tako i publike, spadaju u sam vrh svega što su Damir Urban i Četvorka stvorili do danas. U prilog u tome govore i tri nominacije i dve osvojene nagrade "Porin" na ovogodišnjoj dodeli.

„Mamut“ je peti studijski album Urbana i Četvorke s 11 novih pesama. Od proročke i apokaliptične uvodne “Kada se voda povuče” do završne ljubavne “Gluposti u dvoje”, smestio se ceo univerzum tema, inspiracija Brechtom u pesmi “Dva metra”, Pazolinijem u istoimenoj pesmi, Letećim Holandezom, Venecijom… Damir Urban još jednom se potvrđuje kao vrhunski autor i pevač, koji ne podilazi, već nalazi način da evoluira i iznenađuje - temama koje promišlja i zatim muzički uobličava, poigravanjem s analognim zvukom, snimanjem u improviziranom studiju ili vlastitoj sobi. Album možete preslušati na sledećoj adresi: http://www.deezer.com/album/9210059

Karte za koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima GigsTixa po promotivnoj ceni od 1300 dinara za jednu i 2200 dinara za dve ulaznice.