Magazin, Show

U ovih pet i po minuta videćete vožnju od koje će vam se dići kosa na glavi. Ovaj dečko je umetnost "driftinga" doveo do savršenstva. Da nas ne biste prozivali da ne znamo šta to znači (kao u slučaju ragbija i američkog fudbala) dajemo vam detaljne podatke o tome.

Drift podrazumeva zanošenje automobila tokom vožnje, a govori o sposobnosti vozača koji na krajnje atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg dela prelazi stazu. Poenta je da se drift nadovezuje iz jednog u drugi.

Zato se u svetu na takmičenjima on najčešće izvodi na brdsko-planinskim putevima, jer su takvi putevi sami po sebi strmi i imaju puno povezanih oštrih krivina, ali ne izostaju i trkačke staze. U srži dobrog drifta jeste moć da se spoji pet ili šest povezanih „okreta" bez ikakvih smetnji ili zaustavljanja u toku drifta.

Tehnika ima dosta: od tehnike sa kvačilom pa do one sa ručnom kočnicom. Drift trke, zbog svoje vizuelne atraktivnosti polako uzimaju primat u svetu. Jedan od glavnih razloga za to je da u njoj mogu učestvovati ljudi sa manje talenta ali i profesionalci.

 

perfect driftingawsme !!!perfect drifting

Posted by Boyapati Srinu on Sunday, September 15, 2013