Kolumne

Mnogi od vas, kada su pogledali naslovnu sliku, sliku koktela, su verovatno osetili mučninu u stomaku. Normalo je, ako se tokom prethodnih dana preterivalo sa alkoholom. Međutim,  potoji nekoliko simpatičnih ali i korisnih saveta kako da se otreznite, tj, kako da vam bude lakše u trenutku prekomernog pijanstva.

bar-jimmy-woo-pice

U koliko ste preterali sa alkoholom, i niste ništa jeli pre početka proslave, obavezno pojedite nešto čim za to bude prilike. Zaboravite u ovakvim situacijama da hrana iz fast fuda nije zdrava. Nešto u vašem stomanku mora da apsorbuje alkohol.

Blaywatch - pice -12

Prijatelji u ovim situacijama mogu imati ključnu ulogu. Niko pa čak i vaš najbolji prijatelj ne voli da na svojim ramenima iznosi nekog iz kafane, a još manje da se raspravlja sa njim. Zapamtite, u koliko je neko popio, nemojte mu zvocati i sklanjati piće. To može imati kontra efekat. Ali možete se poslužiti dobrim starim trikom. Recimo, ako ste pripadnica lepšeg pola, saopštite vašem prijatelju vest koja će ga šokirati i obradovati. Recimo, recite - Ja sam trudna! Još bolje ako to saopštite vašem pijanom momku. Zvuči smešno, ali praksa je pokazala da ovaj trik može da upali. Sutradan ipak recite istinu.... Da ne bude zabune.

witch-bar-koktel

Ipak, najbrži način da se otreznite jeste da popijete dva kratka espresa i čašu kisele vode. Ova kombinacija "diže iz mrtvih". Posle toga neće vam biti do alkohola. I naravo, moramo da napomenemo dva prsta koja mogu da budu dobro rešenje ako ih gurnete u grlo. Kad je teško, cilj u ovom slučaju opravdava sredstvo. Dakle, eto nekoliko saveta koji vam mogu pomoći...Jer, ne zaboravimo da u januaru predstoje mnoga slavlja gde će se žestoko nazdravljati. Srećno!