Kolumne

On vas gleda i čeka pravi trenutak da vam priđe. Ne dopada vam se. Očekujete kratko ćaskanje, a onda pitanje. Može li broj telefona? Mnoge žene ne znaju da kažu jednostavno - ne. Neke iz pristojnosti daju svoj broj, neke iz straha, a neke kako bi izbegle neprijatnost. Morate naučiti da kažete ne!

tel-bolja

Čuvena rečenica koja glasi "imam dečka", često zna da "upali". Međutim postoje oni koji baš ne prezaju od činjenice da ste zauzeti. Za početak nemojte davati povoda nekome da vam priđe. Ako ste u klubu ili kafani u nekoliko navrata primetile da vas neko gleda, nemojte se osmehivati. Jednostavno dajte do znanja da niste zainteresovani.

telefon-tamara

Priglrite druga koji je pošao sa vama u provod. Neka pomisli da već imate udvarača. Muškarci često posustaju pred pojavom drugog muškarca. Ako ipak nemate muško drušvo za stolom, kucajte poruke. Neka vaš potencijalni nepoznati udvarač pomisli da već imate nekoga ko brine o vama.

telll

Bele laži su u ovim situacijama dozvoljene. Prazna baterija može da posluži kao dobar izgovor. Objasnite gospodinu nepoželjnom da ste baš danas kupili telefon, i da još uvek niste zapamtili svoj novi broj. Nećete baš ispasti pametnica, ali ćete izbeći neprijatnu situaciju. Ljubazno zamolite drugaricu da ona upiše njegov broj, koji sigurno nećete okrenuti sutradan. Ako se baš desi da ga ponovo negde sretnete, obajsnite mu da imate neveštu drugaricu koja je pogrešno upisala broj. Najgora stvar koja može da vam se desi u ovakvoj situaciji jeste da namermo date pogrešan broj telefona. Velike su šanse da vas na licu mesta pozove osoba koju ste pokušali da prevarite. To može biti neprijatnije od rečenice " Ne želim da ti dam broj telefona". Zato to nemojte raditi nikada!

Snađite se ili naučite da kažete ne. Izgovora nema!