Magazin, Žene

Oblici ženskih guza se dele u četiri različita tipa, a uz dobar izvor donjeg veša svaka može da izgleda privlačno. Prema istraživanjima, najpoželjniji je srcoliki oblik guze, prenosimo sa Kurira.

1. V oblik

U ovom obliku građe tela struk je manje širine od kukova koji se ističu. Guza je zapravo veća na donjem dijelu leđa, a smanjuje se prema dole pa je veća od struka. Zbog toga guza izgleda veće nego što zaista jeste, a dobar oblik gaćica za ovu guzu su brazilske gaćice koje će joj dati obliji izgled. Tange se ne preporučuju.

2. Kvadrat

Ovaj oblik guze tipičan je za tzv. dečački tip građe, u kom su guzovi jednake širine od struka do samog dna pozadine. Zbog toga ova guza izgleda ravno, a laskaju joj široki modeli pantalona i suknji koji se ne pripijaju uz guzu već padaju, zbog čega pozadina izgleda oblije. Dobar izbor donjeg veša su gaćice visokog struka s tankim pojasom na bokovima, koji će ih naglasiti, kao i gaćice u obliku srca.

3. Okrugla

Ovaj tip je lako prepoznati iz prve - guza deluje okruglo a masnoća je na njoj raspoređena ravnomerno. Struk je uži od guze, ali nije preterano naglašen, a pozadina je obično nešto veća od prosečne. Dobar izbor odeće za ovu guzu su pripijene gaće niskog ili srednjeg struka, kao i majice čija ivica ima V kroj, koji će suziti struk. Ova guza će lepo izgledati u tangama.

4. Srcolika

Ujedno i najpoželjnija guza, pozadina srcolikog oblika prepoznatljiva je po uskom struku i guzovima koji se šire prema nogama. Bokovi su takođe izraženi, kao i bedra. Savetuje se odeća višeg struka koja je pripijena uz samu stražnjicu, ali krojem nešto šira na bedrima, odnosno da pada ravno. Na ovom tipu guze svaki oblik gaćica dobro stoji, ali kako je guza dosta istaknuta najbolje je odabrati donji veš bez istaknutih šavova - kako se oni ne bi nazirali kroz odeću.

ilustracija