Kolumne, Razno, vesti

Komplimenti koje devojke ne vole da čuju.

Iako su komplimenti savršen način za ''probijanje leda'' i većina devojaka voli da čuje lep kompliment, dređene ipak ne žele da čuju. Jer koliko god da su dobronamerni, nekad mogu da budu pogrešno shvaćeni, kao npr...

1. ''..... za devojku''. Ovaj kompliment može biti uvredljiv. Niko ne voli rečenice koje se završavaju ovako, kao npr. ''Baš si duhovita za devojku'' ili ''Baš si pametna za devojku''.

2. ''Izgledaš fino.'' Ukoliko želite devojci da udelite kompliment nemojte joj nikad reći ovo. Bolje joj recite da izgleda prelepo ili neodoljivo. Nijedna devojka ne želi da čuje reč ''fino'' za svoj izgled.

3. ''Bila bi lepša, ako bi se više smejala.'' Iako je ovaj kompliment dobronameran, može da ima suprotan efekat. Pogrešno će se protumačiti. Jer nije nam uvek do smejanja, koliko god da smo srećni.

4. ''Volim devojke koje nisu kost i koža.'' Čak iako ste imali dobru nameru, nemojte ovo da izgovarate, jer će se osećati nesigurno. Pronađite druge reči da joj objasnite da volite njene obline.

5. ''Baš si šašava.'' Opet pogrešno. Niko ne voli ovaj izraz, zato pronađite neki drugi način da joj kažete da je duhovita i da je prijatno provoditi vreme sa njom.

 

beogradnocu.com