Ljubav, Magazin

Šta je tačno prevara, kako biste se poneli da vas partner prevari i da li prevaru na isti način definišu muškarci i žene - neka su od pitanja kojima se nedavno pozabavilo jedno američko istraživanje.

Nekoliko američkih stranica za onlajn upoznavanje sprovelo je istraživanje na oko tri hiljade samaca starosti između 18 i 60 godina.

Šta je tačno prevara za muškarce i žene?

Studija je otkrila da 100 posto ženskih ispitanica ljubljenje partnera s drugom osobom smatra prevarom, dok na isti način razmišlja 86 odsto muškaraca.

Shodno tome, 77 odsto žena i emocionalnu vezu s drugom osobom smatra neverstvom, u odnosu na 55 odsto muškaraca. Takođe, oko 80 odsto žena i 56 odsto muškaraca slanje SMS poruka ili onlajn flert smatraju prevarom.

Uprkos razlikama u definisanju prevare, dve trećine ispitanika razmislilo bi da li bi se venčali s osobom koja im je bila neverna. Samo 4 odsto njih kaže kako bi definitivno ušli u brak s osobom koja ih je prevarila.

“Neki ljudi lakše opraštaju od drugih. Ipak se radi o teškoj stvari koju treba prebroditi i koja može predstavljati značajan problem u vezi. Ako se prebrodi, par će postati jači i povezaniji”, rekli su naučnici i dodali da je najvažnija komunikacija i iskrenost među partnerima kako bismo uopšte sprečili da do prevare i dođe.

(best)