Koncert

Velikani hevi metala "JUDAS PRIEST", glavne su zvezde beogradskog festivala "Belgrade Calling-a 2015" koji će biti održan
29.juna u Kalemegdan Parku u organizaciji Avalon produkcije.
Ovo će biti prvi veliki open air nastup benda u Beogradu, gde će Halford & Co. promovisati svoj novi album “Redeemer ofSouls” i izvesti većinu kultnih numera iz svog bogatog opusa.
To što ovogodišnji Belgrade Calling festival čini najvećim rok spektaklom na prostoru bivše Jugoslavije je činjenica da će zajedno sa Judas Priest-om nastupiti još jedan veliki heavy metal bend - HELLOWEEN, koji prvi put dolazi u Beograd.
Čast da otvori festival dobio je makedonski bend Steel Temple. Ulaznice biće u prodaji od srede 11.03.2015. putem bilet servisa www.eventim.rspo sledećim cenama I kategorijama: Parter:2.990, 00 din, Golden parter: 3.990,00 din (tiraž je ograničen na 2000 ulaznica), Fan pit: 4.500,00 din (tiraž je ograničen na 1000 ulaznica)
Malo je bendova koji su, poput Judas Priesta, uspeli da se zlatnim slovima upišu u istoriju hevi metala. Grupa koja postoji skoro 40 godina postala je sinonim za fenomenalnu živu svirku – žestoki riffovi, odlična ritam sekcija i prepoznatljiv glas Roba Halforda uticali su na čitave generacije fanova i heavy metal muzičara koji su u svojim intervjuima potencirali da su im bili glavni uzor.
U svojoj bogatoj i plodnoj karijeri objavili su nekoliko kultnih albuma, prodavši ih u fantastičnih 40 miliona primeraka! Pojavili su se na sceni izdanjem “Rocka Rolla” (1974), a onda kao predstavnici “novog talasa britanskog heavy metala” nastavili sa istorijskim albumima – “British Steel” (1980), “Screaming For Vengeance” (1982), “Defenders Of The Faith” (1984) i “Painkiller” (1990). Hitovi sa istih postali su heavy metal himne – “Breaking The Law”, “Living After Midnight”, “Heading Out To The Highway” i “You’ve Got Another Thing Coming”.

Uporedo sa sjajnim izdanjima, Judas Priest su vrlo brzo stekli status omiljenih headlinera festivala i arena – pomenimo samo prvi Monsters Of Rock festival u Donington Parku (1980), US Festival u Americi (1983) i američki Live Aid (1985).Godine 2010-e osvojili su čuvenu Grammy nagradu za “Najbolji metal nastup”.

Nedavno su izdali svoj sedamnaesti studijski album ‘Redeemer of Souls’. Odmah po izlasku dostigao je šesto mesto na Billboardovoj Top 200 listi.„Svakim svojim albumom podižemo standarde i ‘Redeemer’je nastavio tu tradiciju” tvrdi pevač Rob Halford. “Smatramo da on najbolje pokazuje našu strast prema heavy metalu i predstavlja klasičnu kombinaciju rifova i solaža, gromoglasnih bubnjeva, iskonskog gruva i vokala koji se trudi da sve to nadmaši.”
‘Redeemer of Souls’je zauzeo pozicije na Top 10 listama širom sveta, a aktuelna turneja je jedna od najprodavanijih u istoriji benda. Zato kada se Rob Halford, Glenn Tipton, Richie Faulkner, Ian Hill i Scott Travis pojave u vasem gradu, potrudite se da ih docekate u najboljem maniru srpske publike!

Ono što posebno raduje našefanove je činjenica da će Helloween prvi put nastupiti na open air prostoru u Beogradu! Nemački power metal bend osnovan je 1984 godine u Hamburgu. Svojim drugim i trećim albumom Keeper of the Seven Keys Part I i Part II postaju pioniri power metal stila i do danas se ova izdanja smatraju klasikom pomenutog žanra.