Poznati, vesti

Glumica Mirka Vasiljević, koja će se za pet meseci poroditi po treći put, odlučila je da to uradi u kadi. Iako se prva dva puta porodila u Bordou, jer je njen nevenčani suprug Vujadin Savić igrao za tamošnji fudbalski klub, ovog puta najmlađi član na svet će doći u Beogradu.

S obzirom na to da trudnoću vodi u jednoj privatnoj klinici, ona se već uveliko konsultuje sa doktorom, u čijoj ordinaciji ne postoji kada, gde može da se porodi na taj način. Njoj, kako saznajemo, savetuju, da ipak nakon dve trudnoće zaredom, treći porođaj uradi u vodi, a to će se znati nakon ostalih pregleda i analiza ukoliko bude sigurno i bez posledica.

Podsetimo, fudbaler Vujadin Savić i glumica Mirka Vasiljević već imaju dvoje dece, dvogodišnjeg Andreja i osmomesečnu Adrijanu.

Porođaj u vodi je jedan od prirodnih načina na koji se pomaže ženi da se opusti u toku porođaja. Neki ljudi smatraju da je rođenje manje traumatično za bebu ukoliko se ona rodi u toploj vodi. Mnogi psihijatri, međutim, misle da ova vrsta porođaja nije bezbedna. Inače, porođaj u kadi razlikuje se od klasičnog po tome što se odvija u vodi temperature 37 stepeni Celzijusa. Trudnica ulazi u kadu kada počnu kontrakcije jačeg inteziteta, gde je izložena blagim masažama pod mlazom vode. To ubrzava porođaj i smanjuje bol, pa na taj način porođaj čini prijatnijim.

 

beogradnocu.com