Kultura

Sarajevska dizajnerka Naida Begović, iz kreativnog tima She:You, predstavila je konceptualni projekt Was here inspirisan ostavljanjem traga u nečijem životu. Reč je o limited edition muškim majicama oslikanim ženskim telima.

- Oslikala sam 5 ženskih tela bojama za tekstil i “print” na majici je trag pravog, živog tela. Otisak se nalazi sa unutrašnje strane majice, tako da muškarac nosi otisak uz telo. Sa spoljnje strane je print “was here”. Neko je bio tu i ostavio je trag. Bojom koja se ne može oprati. Majice su inspirirane konceptom Yvesa Kleina “Living brush”. On je oslikavao naga ženska tela, a žene su ostavljale trag na platnu , rekla je za bosanski portal fbl dizajnerica Naida Begović.

Fotografije je radila Nina Mašić-Lizdek. U prodaji će osim ovih majica biti i paket koji sadrži majicu, četkicu i boju za tekstil, tako da svako može napraviti svoj otisak i pokloniti voljenoj osobi.

Projekt je prošao u selekciju od 68 najboljih radova na Mikser festivalu u okviru Ghost projecta, a izabran je u selekciji od 215 radova iz 13 zemalja.

majica