Kolumne, vesti

Jedan od najprestižnijih klaberskih portala u svetu, DJ Mag, objavljuje već 13 godina svoju listu sto najboljih klubova. Ova lista je rezultat glasova više desetina čitalaca iz svih krajeva sveta, pa se može reći da predstavlja relevantan izvor. Listom dominiraju klubovi sa najpoznatijih party destinacija, kao što su Ibiza i Las Vegas, ali su svoje mesto našli i klubovi iz nekih drugih krajeva sveta. Pogledajte ko se našao u ovogodišnjem užem izboru:

Space Ibiza

Posle godinu dana, Space se vratio na prvo mesto najboljih klubova na svetu. Klub postoji 27 godina, tokom kojih su na ovom mestu muziku puštali najpoznatiji DJ u svetu. Najveću slavu klub je dostigao u proteklih 15 godina u kojima je resident bio Carl Cox. Prošlog leta klub je posetilo preko 600 hiljada gostiju, a u njemu je nastupilo 650 DJ-va.

Space Ibiza

Green Valley

Južna Amerika iz dana u dan postaje sve popularnija kada je elektronska muzika u pitanju. Brazilska diskoteka bila je najbolji klub 2015. godine, što su na najbolji način iskoristili i ugostili neka od najvećih imena EDM scene, kao što su Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Fatboy Slim i David Guetta. Klub koji postoji od 2007. godine, odlikuje izuzetna tehnička opremljenost i kapacitet od 6000 gostiju. Imajući u vidu da je Brazil zemlja zabave i žurki, ovaj klub će definitivno biti dugo u svetskom vrhu.

Green Valley

Amnesia Ibiza

Malo koje klupsko iskustvo može biti bolje od svitanja u Amnesiji. Klub je dugo vremena bio čuven po svojoj otvorenoj terasi, koja je u međuvremenu zatvorena zbog buke, ali magija nije nestala. Dugo godina glavni dan je ponedeljak i Cocoon žurka sa Sven Vath-om.

Amnesia Ibiza

Pacha Ibiza

Teško je naći pravog klabera kome nije poznata čuvena trešnjica - logo kluba Pacha. Tokom godina klub je otvarao svoje franšize u celom svetu, od Sidneja do Njujorka, a postoje i dva festivala, u Tokiju i Amsterdamu. Pacha se povezuje sa nešto komercijalnijim zvukom od svojih lokalnih konkurenata, a 2016. godinu će obeležiti David Guetta, Bob Sinclar i Martin Solveig.

Pacha Ibiza

Octagon Seul

Na petom mestu je klub Octagon, koji se nalazi u, sada već čuvenoj, četvrti Gangam, u Seulu. Klub je nastao iz karaoke bara koji je smešten u podrumu na tri sprata. Tokom 2015. godine muziku su puštale mnoge zvezde, a između ostalih i Dadda Life, Andrew Rayel i Fedde Le Grand.

Octagon

U prvih deset klubova nalaze se još i Zouk u Singapuru, Hakkasan u Las Vegasu, Ushuaia na Ibici, Serena u Brazilu i BCM sa Majorke. Na 11. mestu je hrvatska Papaya, na 14. mestu je klub Paradise na Mikonosu, a na 20. klub Noa Beach na Pagu.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

beogradnocu.com