Magazin

Da li pamtite svoje snove, šta najčešće sanjate i da li se nakon buđenja sećate samo delova, sna u celosti ili tek utiska koji su na vas oni imali?

Uprkos jedinstvenosti iskustva svakog spavača neki se motivi u snovima ponavljaju kod velikog broja nas koji se budimo a da imamo makar i delimičnu predstavu o onome što smo sanjali. Da su snovi i ničiji i svačiji, da su to poruke i korisne informacije za život koje nemaju veze sa magijskim ritualima otkrićemo u nastavku ovog teksta preuzetog sa City magazina.

1. Bežanje

Kada sanjate da vas neko juri a vi uporno bežite, što verovatno onima sa burnijim dnevnim aktivnostima nije retko u repertoaru snova. Trebalo bi da ovaj scenario razumete kao crvenu lampicu vašeg alarma za stres. Preopterećeni ste, imate mnoštvo odgovornosti i previše ste se opteretili – telo upozorava, to je to!

2. Polažete ispit ili radite test u školi

Odavno je prošlo vreme kada ste sedeli u školskoj klupi, ali u snovima vam se ovo događa. Pred vama su izazovi, možda ih vi tako ne doživljavate ali unutrašnji senzori su se već upalili. Osećate da niste spremni ili dorasli izazovu koji vas očekuje ili se osećate kao da vas neko kontroliše, pa vam se zbog toga frustracija u snovima pretvara u školske obaveze.

3. Sedite na wc šolji ili ste goli

To je znak da ste osetljivi, znate da ste u određenoj situaciji i previše izloženi opasnosti, bilo koje vrste, otkrili ste se i sada se plašite kako bi to neko drugi mogao da shvati. Takođe bi moglo da sugeriše da već dugo prikrivate nešto ili da ste o nečemu želeli da pričate ali nikako da se osmelite i napravite prvi korak.

4. Novac koji dolazi ili odlazi

Ako ste usnili novčanice to samo znači da ste konačno blizu ili ste prihvatili neke vrednosti u svom moralnom sistemu za koje ranije niste znali ili želeli da znate, a ukoliko ste neki novac izgubili zaključak je jasno obrnut. Kod ovakvih snova, novac je samo obeležje nečeg drugog, retko je zaista reč o materijalnom dobru, a najčešće se radi o drugačijem tipu vrednosti.

5. Štete i kvarovi

Kao i kod snova o novcu, i kod kvarova je reč o vaspitnim a suptilnim naznakama našeg unutrašnjeg bića da nešto nije u ravnoteži ili onako kako bismo mi voleli da jeste. Dakle svaka vrsta disbalansa će se reflektovati u snovima, na primer: pokvaren telefon – loša komunikacija sa okruženjem!

6. Zubi

Zubi u snu jesu metafora zrelosti, vremena, stabilnosti, kao i hrabrosti, odlučnosti i lične snage. A stanje vaših zuba je pokazatelj toga šta vi zapravo mislite o ovim univerzalnim osobinama i o sebi. Možete se plašiti da ne izgubite neko voljeno biće, ili ličnu snagu ili se naprosto plašite starosti.

7. Bdeti pored bolesne ili mrtve osobe

Ako sanjate ovako neprijatan san to je samo pokazatelj da ste na korak od velikih promena u životu. Iako je vaše unutrašnje biće već svesno toga, vaše drugo ja se polako uvodi u novi životni ciklus. Često se ovakvi motivi javljaju u snovima kada je potrebno da u svom životu „okrenemo novi list“ još neispisanu stranicu – samo napred!