vesti

"Šta želiš da budeš kad porasteš?" Pitanje koje sebi svi postavljaju pred upis na fakultet. Fakultetske diplome vrede dosta. To je investicija u sopstvenu budućnost a takođe je i dokaz da se stručnjak u određenoj oblasti. Opšte je poznato da ima mnogo polja za koja možete steći diplomu fakulteta ali ove su stvarno probrane retke i čudne.

Pakovanje -Univerzitet u Michigenu ima osnovne master pa čak i doktorske studije iz ove oblasti! Dr Pakovanja?! Smer pakovanja postoji već 50 godina i oko 7000 ljudi može da se pohvali da pakuje na fakultetskom nivou! Zanimljivo, morate priznati.

Mitologija - Ok, možda vam zvuči normalno, ali master studije koje se bave mitovima, vračanju, crnom magijom i ostalim, zvuči prilično jezivo. I to se sve uči na jednom od najboljih Univerziteta u USA - Harvardu.

harvard

Studije limuna - Upravo tako - limuna! Koledž na Floridi pruža osnovne studije iz oblasti limuna. Zvanja koja se stiču su-  Menadžer rasta limuna i istraživač limuna.

Lutkarstvo –Na Havajima postoji fakultet gde možete studirati lutkarstvo. Zvanja koja stičete završetkom su ili lutkar, proizvođač lutaka i reditelj lutkarskog pozorišta!

Profesionalna dadilja - Univerzitet Salivan nudi studije za dadilje koje žele da imaju diplomu iz ove oblasti i postanu profesionalne dadilje?! Ovo jeste dobro plaćen posao u inostranstvu, pogotovu ako nađete dobro situiranu porodicu. Ali biće mnogo teže sa ovom diplomom preći na drugu profesiju.

professionalnanny

Studije komedije - U Sautemptonu, Engleskoj, možete se posvetiti komediji, a nakon završenog fakulteta možete da budete diplomirani komičar, pisac komedije ili klovn.

 

beogradnocu.com