Kolumne, vesti

Nemate redovan seks? Evo razloga.

Na samom početku ljubavne veze sve je divno. Seksa ima redovno, volite se, mazite, pazite i sve je "lovely jubbly"... Međutim, kako veza traje i život se komplikuje, tako i želja za seksom iščezava. Razlozi za sve manju želju za seksom mogu biti razni i nepredvidivi, a takođe ih mogu podstaći emocionalni, fizički i psihološki problemi.

Manjak sna - Većina ljudi je hronično neispavana, što zbog posla, što zbog obaveza oko kuće i porodice...Tako i nedostatak sna ne utiče samo na izgled, zdravlje i sposobnost za suočavanje sa svakodnevnim stresom, već ubija i želju za seksom. Zato spavajte! Odmorite, oslušnite svoj organizam šta vam govori. Manjak sna dovodi do smanjenja količine testosterona, hormona odgovornog za seksualnu želju, a odraslim osobama u proseku je potrebno oko sedam sati sna u toku noći.

stefan braun

Fotografisano u Klub Stefan Braun

Hrkanje - Hronično hrkanje ne samo da će probuditi osobu pored vas, već ćete i sami sebe probuditi. Ovaj problem takođe može da utiče na hroničnu neispavanost koja će na kraju uticati i na samu želju za seksom.

Loše raspoloženje - Depresija je čest uzrok slabog seksualnog nagona, a osim toga može da uzrokuje i loš san kao i hroničan umor. Ne treba ni spominjati kako loše depresija može da utiče na težinu, koja posle dovodi do dijabetesa i visokog krvnog pritiska koji smanjuju libido.

freestyler

Fotografisano na Splav Freestyler

Gojaznost - Kada se dosta ugojite, a posebno kad se suočite sa tim nakon što probate stvari iz doba fakulteta, dolazi do problema i manjak samopouzdanja. Ako niste zadovoljni time kako izgledate bez odeće, to nikako neće doprineti vašem seksualnom nagonu. Zato preuzmite neke mere zbog posledice viška kilograma.

Srčani problemi - Svaki muškarac zna da je penis prepun vena, pa dolazi i do mogućnosti erektilne disfunkcije koja može biti posledica vaskularnih bolesti ili srčanih problema. U slučaju začepljenih vena, to može da utiče na protok krvi u području genitalija, što rezultira slabom erekcijom. Visok holesterol i visok krvni pritisak takođe mogu da uzrokuju erektilnu disfunkciju, zato vodite računa.

 

beogradnocu.com