Magazin, Život

U martovskom izdanju čuvenog nemačkog magazina o putovanjima "abenteuer und reisen" objavljena je reportaža o Beogradu sa serijom fotografija našeg grada dok se u turističkom magazinu „Travelbook.de“ navode preporuke i brojni razlozi zbog kojih se srpska prestonica mora posetiti.

U "abenteuer und reisen" putopisni novinar i fotograf Dietmar Denger (Dietmar Denger) o Beogradu kaže:

Umetnost je u Beoogradu svuda: na fasadama, u parkovima, pa čak i na staroj ogradi gradilišta u ulici Kneza Mihaila. Pariz ima svoj Monmartr, Beč svoj Grizing, Minhen svoj Švabing. Beogradska stara boemska četvrt se zove Skadarlija.

Nakon boravka u našoj prestonici novinarka Kornelija Tomerius (Cornelia Tomerius) u magazinu Travelbook.de navodi „9 dovoljno dobrih razloga za putovanje u Beograd“.

Energija, noćni život, ljudi, festivali i događaji, pozicija grada, kafei i kafane, su nešto što je na novinarku ovog turističkog magazina ostavilo najsnažniji utisak.

U barovima i klubovima se provodite kao da sutra ne postoji. Ova energija se svuda može osetiti. Ona je zarazna, inspirativna i čini da postanete toliko zavisni od nje da želite da možete da je ponesete kući sa sobom. Uzvišenja na kojima je grad utemeljen pružaju fantastičan pogled, pogotovo sa vidikovca Beogradske tvrđave odakle grad izgleda pomalo kao San Francisko. A tu su i beogradske reke: Dunav i Sava koje kao da zaljubljeno grle ovaj grad.., opisuje Kornelija.

Među brojnim događajima i festivalima u Beogradu, Kornelija izdvaja Beogradski festival igre, Beogradsku nedelju dizajna, Mikser festival, Beogradsku nedelju mode, Džez festival.

Nekako, ne znate šta je sledeće što će se dogoditi. Sve opcije su otvorene i sve je moguće. Primer je novi distrikt „Beograd na vodi“ koji je kao hamburški Hafen City u Srbiji.. zaključuje Kornelija.

Oba članka promovišu Beograd neposredno pre početka sajma turizma u Berlinu ITB 2015 jednog od najvećih i najvažnijih na svetu, na kom će i Turistička organizacija Beograda promovisati Beograd.