Magazin, Život

Neverovatni snimak napravljen dronom pokazuje zastrašujuće posledice klizišta koje je uništilo magistralni put u Budva - Cetinje u Crnoj Gori, prenosi Telegraf.

Nedavne padavine u Crnoj Gori stvorile su ogromne probleme kakve ne pamte ni najstariji sugrađani u ovoj državi, a žitelji područja oko Budve sve češće na pitanje “Kako je”, odgovaraju sa “Srušilo se pola grada”!

Sela u okolini Budve Stanišići, Lapići, Brajići i Pobori odsečena su od grada, najviše su nastradali Markovići, a odroni izgledaju sablasnije od nekadašnjeg katastrofalnog zemljotresa.

Ovakvoj situaciji je najviše doprinela alarmantna situacija na putu Budva – Cetinje koji je zatvoren za saobraćaj i pitanje je kada će se ovom magistralom ponovo sobraćati, jer su obilne padavine pokrenule klizište koje je uništilo magistralni put u selu Markovići. 100 metara asfalta je potonulo 80 centimetara, a otvorile su se i brojne pukotine duboke nekoliko metara! Klizište je srušilo jednu kuću, dok su okolne u opasnosti javljaju “Vijesti”.

Predsednik Opštine Budva Lazar Rađenović je objasnio da se pukotina na asfaltu pojavila na mestu gdje je odavno primećeno kližište, ali su najnovije jake kiše dovele do velikog ostećenja kolovoza.

Rađenović je rekao da će biti potrebno “nekoliko meseci” da se sanira oštećeni deo puta, ali da to mora biti završeno do početka turističke sezone.