Magazin, Život

Izdavačka kuća "Laguna" pripremila je niz novih naslova, veoma raznovrsnih kao i ona što je. Tu su tri nove interaktivne knjige iz serijala „Angry Birds“ – „Crveni pritiče u pomoć“, „Magnetni haos!“ i „Tablica množenja sa Crvenim“. Knjige nude deci i svim zaljubljenicima u „Angry Birds“ zabavu i podstiču kreativnost.

laguna

Starije će obradovati "Škola za ubice" Dejana Lučića, treći nivo „Teorije zavere“. Pisac nam otkriva kako je stvorena surova Titova tajna policija, kako je radila Udba, da li je Aleksandar Ranković bio umešan u zaveru i likvidaciju Krcuna, ko je bio Koča Popović, gde je, uopšte, Tito sahranjen, zašto deca starih udbaša i oficira kontraobaveštajne službe ruše komunizam, ko je stvarno bio Tapi i zašto je ubijen obaveštajac Momir Gavrilović, ko je i zašto ubio generala Buhu, piše o Hrvatskoj Udbi i vezama sa narko-bosovima… Ovaj priručnik sa ekskluzivnim fotografijama pomoći će vam da razumete državne procese i aktuelnu politiku.

Dirljiva i duhovita priča „Sto dana sreće“ Fausta Bricija, bestseler u Italiji, preveden i objavljen u više od dvadeset zemalja je priča o čoveku koji kada shvati da mu je preostalo sto dana života pokušava to vreme da iskoristi na najbolji mogući način.

laguna

U sto gotovo epigramskih poglavlja – po jedno za svaki preostali Lučov dan na ovom svetu – „Sto dana sreće“ će vas obradovati poput slasne, vruće, čokoladne krofne s jutarnjom kafom. Ponekad pomalo setan, ponekad vrtoglavo zabavan i duhovit, ovaj roman nas podseća na one vrednosti koje su nam najvažnije i na beskrajnu dragocenost života.

Novi roman nagrađivane autorke E. M. Houms „Hoće li nam biti oprošteno?“ nalazi se u prodaji širom Srbije.
Hari je oduvek zavideo svom mlađem bratu Džordžu, vrhunski uspešnom šefu jedne televizijske mreže, koji ima dvoje dece, divnu kuću i poželjnu ženu – ali Hari takođe zna da je njegov brat opasan čovek ubilačke ćudi.
Smestivši gotovo biblijsku temu odnosa dva brata u savremeno domaćinstvo, Houmsova s mnogo humora analizira našu potrebu da budemo blisko povezani sa drugima, da svet oko nas uvek bude smislen kao i mogućnosti da i potpuno slomljena porodica nađe način da se zaceli.
Za roman „Hoće li nam biti oprošteno?“ Houmsova je dobila nagradu „Women's Prize for Fiction 2013“. Ovo je jedna od najprestižnijih nagrada koja se dodeljuje u Velikoj Britaniji spisateljicama bilo koje nacionalnosti koje pišu na engleskom jeziku.

Novi roman Lusinde Rajli od srede, 1. aprila, naći će se u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Spisateljica bestselera „Ponoćna ruža“, „Devojčica na litici“ i „Kuća orhideja“ ovog puta savršeno spaja prošlost i sadašnjost i stvara uzbudljivu i emotivnu priču o špijunki iz Jorkšira koja putuje u Francusku za vreme Drugog svetskog rata i o francuskoj naslednici devedesetih godina XX veka koja otkriva porodičnu prošlost. Radnja se dešava u Parizu, Provansi i Jorkširu.
Svetlo u prozoru“ je snažna priča o ljubavi, ratu i, nadasve, o oproštaju.