Kolumne, vesti

Lice otkriva mnogo toga o ličnosti čoveka. Okrugli obrazi, pravilan nos, pune usne ili četvrtasta brada, otkrivaju mnoge stvari o vama, pogledajte šta kaže francuska naučnica Patris Ra i pronađite svoj tip ličnosti na osnovu oblika lica – okruglo, ovalno ili izduženo.

Okruglo lice

Po njenim rečima, osobe sa okruglim licem i punim, zaobljenim obrazima koji odaju utisak mekoće i nežnosti, nalik dečijoj, otkrivaju otvorenu, fleksibilnu i prilagodljivu ličnost. Takve osobe su, po pravilu, veliki optimisti. Otvorene su, srdačne, spontane, ali i pomalo naivne. One život uvek posmatraju s vedre strane i nisu nimalo skolone konfliktnim situacijama. Naprotiv, uvek teže postizanju dogovora i kompromisa. Najveća mana im je činjenica da su veoma brbljive i jezik im je često brži od pameti pa im se neretko dešava da zažale zbog nepromišljeno izgovorenih reči. Uz to, zbog veoma izraženog optimizma, takve osobe su sklone da precene sopstvene, pa i tuđe mogućnosti. Ipak, njihova najača vrlina je ogroman pragmatizam i umeće uživanja u životu. U društvu su veoma omiljene jer život doživljavaju kao veliku igru koja nudi bezbroj mogućnosti, igru u kojoj treba uživati do kraja.

Ovalno lice

Osobe sa tako harmoničnim crtama lica su smirene, objektivne i vešte u diplomatkom rešavanju sukoba. Takve osobe umeju da budu veoma diskretne kada je to potrebno, a otvorene su i srdačne isključivo prema onima koje poštuju i do kojih im je stalo. Zato im okolina najviše zamera na preteranoj uzdržanosti i veštom skrivanju osećanja, kao i na izraženom nepoverenju prema strogim pravilima, dogmama i duboko ukorenjenim mišljenjima.

Izduženo lice

Izduženo lice sa uvučenim obrazima, što mu daje oblik trougla karakteristično je za nezavisne, hipersenzitivne i pomalo stroge osobe koje vole da sve ooko sebe drže pod svojom kontrolom. To su istovremeno vrlo promišljene i analitične ličnosti koje prvo sve oko sebe dobro osmotre i oslušnu i tek onda delaju. Na prvi pogled takve osobe odaju utisak hjladnoće i uzdržanosti jer se prema drugima retko otvaraju, tek onda kada ih dobro upoznaju. Naime, osobe sa izduženim crtama lica su, po pravilu, izraziti pesimisti i smatraju da je život komplikovan, težak i opasan. Baš zato su veoma kritične, kako prema sebi, tako i prema drugima. Uprkos svemu, okolina veoma ceni i poštuje njihovu iskrenost, jer takve osobe u svemu, posebno u međuljudskim odnosima tragaju za onim retkim, dubokim, snažnim i trajnim osećanjima. Umesto brojnih površnih veza one radije biraju samoću.

Kažu da je sudbina ispisana na licu svakog čoveka i da oblik lica mora podsećati na jedan od geometrijskih oblika. Mi ćemo na već napisano dodati još neke oblike lica, na osnovu kojih možete otkriti vaš karakter.

face lift

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice odaje odlučnu prirodu, punu  postojanosti i nesalomljivosti. Osobe sa ovim oblikom lica su okretni mislioci, sve čine sa planom i metodom i vole da istražuju. Imaju vrlo razvijen um, vole imanje, pa su nekad i tvrdice. Kod njih glava vlada nad srcem, sebični su i retko se kad povedu za osećanjima, ne znaju za milost i saželjenje. Od ovih osoba najviše postaju naučnici, pronalazači, mehaničari i privrednici.

Trouglasto lice

Trouglasto lice pokazuje ćudljiv karkater, koji oskudeva u istrajnosti i razmišljanju. Ove osobe izvršuju svoje odluke bez razmišljanja. Oni su lukavi, lažljivi i podsmešljivi. Dovitljivog su duha i spremi za brz odgovor. Svoju setu i duboku klonulost prikrivaju vešto svojom površnom veselošću. Mišljenja su im nestalna, više su teoretičari nego praktičari. Vole slobodu, ne pokoravaju se nikakvoj stezi, niti podnose ropstvo. Njihova sklonost za kritiku, ismevanje i vređanje stvara im mnoge neprijatelje.
Okruglo lice

Kupasto lice

Osobe sa kupastim licem pokazuju vrlo istaknutu praktičnu umnu sposobnost. Vladaju izvesnom tananošću i odmerenošću, što im ne smeta da budu naduveni. Razumeju se u dobro jelo i piće, većinom su proždrljivci, ulizice, čulni i halapljivi za novcem. Kao takvi imaju veliku sposobnost za uređivanje i administraciju. Oni su bankari, direktori fabrika i predsednici država.

Kod svakog od gore navedenih osobina po obliku lica može biti i delimičnih odstupanja i poboljšanja, koja prouzrokuju vaspitanje i sredina.

 

 

beogradnocu.com