Intervjui, Novi Bitefartcafe, Poznati, Summer Stage BitefArtCafe

BitefArtCafe posle 13 godina na novoj lokaciji

Klub otvara vrata 1. novembra, a očekuje se da će svečano otvaranje posetiti i medijske ličnosti koje podržavaju koncept Bitefartcafe-a ali i stalni gosti i nova lica.

Jedan od gradskih klubova sa najdužom tradicijom, BitefArtCafe, ulazi u svoju 14 - tu sezonu postojanja. Iako svaka sezona donosi novine, ove sezone će ih pomenuti beogradski klub definitivno imati najviše do sada. Posle trinaest godina na adresi Skver Mire Trailovića, BitefArtCafe će promeniti svoju lokaciju.

- BitefArtCafe se posle 13 godina seli na novu lokaciju. Kao firma ne napuštamo stari prostor, u kojem planiramo da otvorimo jazz klub, ali sam BitefArtCafe klub seli se na novu adresu: Kulturna ustanova Palilula, Mitropolita Petra 8, samo 1350 m dalje od Bitef Teatra, sa kojim ćemo nastaviti uspešnu saradnju na obe lokacije. Novi klub će, pre svega, raditi 7 dana nedeljno, od 09:00h - 01:00h, vikendom do 04:00h. Imaćemo veliki parking, perfektan zvuk i ventilaciju, a ideja je da nastavimo trend koncerata sa Letnje Scene i kroz rad tokom zime pripremimo publiku i za Musicology festival, što nam je realno bilo teško u prostoru starog kluba, pre svega zbog kapaciteta - kaže za beogradnocu.com Miša Relić, menadžer kluba BitefArtCafe.

Pa ne znam gde ovo u Beogradu ima?!

On je istakao da će novi klub biti idealno mesto za sve one koji cene mešavinu elegantnog i urbanog enterijera i najbolje žive muzike. Akcenat ostaje na najkvalitetnijim koncertima i cover svirkama, ali se otvaranjem većeg prostora, sa kapacitetom od 700 ljudi, otvaraju i nove mogućnosti. Drugim rečima, u pripremi su mnogo veći koncerti nego što je to stari prostor dozvoljavao.

Ono što je novina je, da će novi BitefArtCafe raditi i kao kafić radnim danima od 09:00h - 01:00h i biti mesto okupljanja, kafenisanja i druženja, uz mnogo novina u ponudi.

RenderNovi-1

Beogradnocu.com: Da li će novi klub imati ikakvu povezanost što se tiče muzike i stila sa sadašnjim Bitefartcafe-om?
- Da, BitefArtCafe nastavlja tamo gde je i stao. Sada je 14-ta sezona pred nama i nećemo odustati od našeg motoa: "The Finest Live Music In Town".
Makao, St Louis, Girls, Boys and Toys, Prpetuum mobile i Betty Boom nastupaće vikendom i u NOVOM klubu. Ono što će biti novo je mnogo veći broj koncerata i svakodnevni program i rad kluba.

Beogradnocu.com: Kad planirate početak rada i šta sve gosti mogu da očekuju?
- Pa za promenu, već od 09:00h vas dočekujemo na kafici i doručku. U popodnevnim časovima nije isključen neki lounge "afetrwork" party, a uveče, hmmm, pa sve je u igri. Od proleća na istoj lokaciji otvaramo i restoran ali o tome kasnije.

 

Profesionalni barmeni, kokteli i DJ setovi

RenderNovi2

Beogradnocu.com: Kakvu muziku i nastupe nam spremate? Otkrijte nam neku dobru vest za buduće goste.
- Radićemo i kao bar. Do sada nismo bazirali rad na koktelima ali sa novim klubom, u dogovoru sa barmenima, posebnu pažnju obratićemo upravo na koktele. Utorkom planiramo DJ setove naših prijatelja, najboljih gradskih dj-eva ali na specifičan način. Četvrtkom koncerti: Kraak and Smaak, Dirty Loops, Raul Midon, Bernhoft i ovde ću stati, da baš ne otkrivam sve.

Beogradnocu.com: Šta mislite, da li novi projekat, odnosno renoviran klub, preti da postane jedan od najpopularnijih i najtraženijih u gradu?
- Normalno da su mi očekivanja maksimalna. Pre svega, Beograd ovakav klub nema i nikad nije imao. Zaista smo do detalja razmišljali o svemu i svima, i uradili smo sve tako da uopšte ne sumnjam u uspeh NOVOG Bitefartcafe-a. Mislim da ćemo i dalje biti dovoljno komercijalni, a opet i pre svega, kvalitetni. Nivo nećemo spuštati, a kad se tome doda perfektan zvuk, ventilacija i parking... pa ne znam gde to u Beogradu ima?!

Beogradnocu.com: Što se dosadašnjeg rada u Bitefu tiče, kako ste zadovoljni i šta je za vas bila najsvetlija tačka ovog kluba?
- Hmmm, ima više bitnih momenata. Prvi nastup Milaćopezo benda 2001. godine, prvi nastup Jim Walsha i recimo, od ovih novijih, prvi nastup Makao benda. Za mene lično, nastup Manu Katchea čini mi se 2005. ili 2006. godine, bila je prekretnica, u smislu da sam shvatio da mi to možemo. Nastavak se materijalizovao prvo kroz Letnji klub a sada i konačno kroz Musicology festival, koji je po mom mišljenju, budućnost BitefArtCafe kao firme.

10531222_485988728205093_8741820079626371329_o

Beogradnocu.com: Možete li nam otkriti kako i gde pronalazite ove sjajne izvođače koji nas zabavljaju svake nedelje u Bitefu? Čime se vodite u izboru izvođača koji će nastupati?
- Put je sve samo ne jednostavan. Težak sam po tom pitanju. Sistem je ovakav: dobijem dvd ili link sa nekog LIVE nastupa. Ako mi je to ok, odem na nastup ili probu. Ako mislim da od tog benda može biti bend za Bitefartcafe, razgovaram sa šefom benda i dogovorimo se na čemu treba raditi i gde su najjače i najslabije tačke benda. Kad se to skocka, napravimo par probnih nastupa u klubu i vremenom, ako su spremni na saradnju i svakodnevni rad, bend postaje deo naše male porodice. Ok, znam, komplikovano je ali mislim da su retki koji posle Bitefartcafe-a nisu napravili ozbiljnu klupsku karijeru, što mi je zaista posebno zadovoljstvo. Iskreno, mrzim kad pogrešim, kad su bendovi u pitanju.

Beogradnocu.com: Kako je uopšte počela sama priča i vaša avantura sa BitefArtCafe-om?
- Počelo je kao popunjavanje praznog hoda između dve turneje mog benda, a 13 godina kasnije taj klub je preuzeo kontrolu nad mojim životom, ne računajući periode kad sam na skijanju, i ti ljudi koji rade sa mnom su postali moja druga porodica.

Beogradnocu.com: Postoji li neka zanimljiva anegdota koju pamtite?
- Evo dve anegdote koje govore kako rade i govore one prave zvezde.
Naš prvi inostrani gost je bio Manu Katche. Bila je to teška borba sa menadžerom kako, bismo dobili prava da snimimo nastup. Na kraju smo uspeli. Manu je došao mrtav bolestan ali smo uspeli da ga oporavimo kroz celodnevnu seansu u jednom Wellness centru i koncert je bio zaista neverovatan. Poslao sam mu snimak na odobrenje i da izabere koje pesme smemo da pustimo na YouTube. Nedelja, 13h, sedim kod kuće i zove me Manu da mi se zahvali na gostprimstvu i onda mi kaže: "Izvini što sam bio sumnjičav. Što se mene tiče, puštaj i radi sa ovim snimkom šta god hoćeš, sve ću ti potpisati. Ja ne znam kako ste ovako dobro ovo uradili, ali svaka čast". Manu i ja smo danas drugari ali tada... bio sam u potpunom šoku da me je lično zvao i sve to rekao.

Prvi ex-YU umetnik koji je kod nas natsupao bio je Massimo Savić. Dogovorili smo koncert od 90-110 minuta. Pala je stravična kiša, a mi tada nismo imali tendu preko celog kluba na letnjoj sceni. Došlo je možda 250 ljudi, a Massimo je pevao kao da je na Wembley-u i koncert je trajao dva i po sata. Na kraju mi je prišao i rekao: "Shvatio sam da ste pukli, a tako ste sve dobro uradili i ispoštovali nas da sam hteo da ti se odužim, koliko god sam mogao". Šta reći osim, pravi majstori su i pravi ljudi. Nije to tek tako...

10531458_485991231538176_6633295902984954523_o

Beogradnocu.com: Iskreno, da se ne bavite ovim poslom šta biste radili?
- Bavio bih se autorskom muzikom iako iskreno, ne znam kako bih od toga živeo....

Beogradnocu.com: Kada ćete definitivno da objavite vaš album?
- Evo samo još ovaj klub da završim i obećavam, stiže makar singl. Šalim se, album je odavno gotov samo treba neko da se bavi time, a ja ne stizem... ako ima zainteresovanih pojedinaca ili kompanija, znaju gde da me nađu...

10551540_485988631538436_4246712206105836603_o

Beogradnocu.com: Kako provodite slobodno vreme?
- Slobodno vreme?? Zimi koristim svaki slobodan dan da pobegnem na skijanje. Leti igram tenis na Kališu i eventalno skoknem do mog splava na totalni relaks i uvek dobru klopu kod mojih.

Beogradnocu.com: Gde volite da izađete na piće i neki dobar zalogaj?
- Na piće izlazim u BitefArtCafe hah... odem i do "Pastisa" ili "Central Bara". Klopa pre svega "Homa", ali i do "Comunale-a", "Hercegovine" na roštilj ili rebarca, "Skver 9" ili "Two for You" na suši... volim dobru klopu, priznajem.

Želim da Prince nastupa u BitefArtCafe-u

Beogradnocu.com: Imate li neke neostvarene želje u poslu?
- Pa jednu sam skinuo sa dnevnog reda. Musicology festival je moja lična želja i beba, i planiram da to bude više od festivala uz malo sreće i mnogo rada. Znam, moram da izdam ploču jer je sumanuto da takav materijal držim u fioci, pa je to verovatno druga želja, a nek poslednja, pa i nemoguća misija bude PrinceBitefArtCafe-u, pa ko zna...

10386975_485988221538477_7996768026501808723_o

Beogradnocu.com: Kratka poruka za naše čitaoce?
- Novi prostor, nova lokacija, staro dobro društvo i najbolji program, očekuju vas na adresi Mitropolita Petra 8, svakog dana od 09:00h - 01:00h, a vikendom do ranih jutarnjih časova.

Beogradnocu.com: I za kraj, utisci o našem portalu beogradnocu.com?
- Mislim da ste za neverovatno kratko vreme preuzeli primat u poslu kojim se bavite, upravo zato jer vam ništa nije teško i uvek ste spremni na saradnju, uz puno razumevanja. Drago mi je što smo među prvima koji su sa vama počeli da rade i radujem se saradnji u budućnosti.

 

 

beogradnocu.com