Magazin, Život

Uplovljavanjem prvog broda “River Aria”, sa grupom američkih turista, na međunarodno pristanište Luka „Beograd“, 20. marta je svečano otvorena nautičko – turistička sezona 2015. u Beogradu.

Brod „River Aria“, koga agentira pomorsko – rečna agencija Agent Plus, sa oko 100 turista u ranim jutarnjim satima uplovio je u Beograd, gde će boraviti u okviru dvanaestodnevne ture pod nazivom „Istočna Evropa do Crnog mora“, u organizaciji renomiranog turoperatera “Grand Circle Travel”.

Prema aktuelnim najavama, u ovoj nautičko – turističkoj sezoni u međunarodno pristanište Luka „Beograd“ uploviće 570 brodova sa više od 70.000 turista.

Prošlogodišnja sezona 2014. zabeležena je kao najuspešnija do sada, sa ukupno 530 kruzera i 68.000 turista, a samo Agent Plus je realizovao preko 100 svih turističkih pristajanja u Beogradu. Prema statističkim podacima, među turistima koji rečnim brodovima dolaze u Beograd, najbrojniji su gosti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije. Tokom boravka u Beogradu, turisti imaju organizovane obilaske grada tokom kojih se upoznaju sa istorijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Među najposećenijim lokacijama su Beogradska tvrđava, Hram svetog Save, Muzej „25. maj“, Knez Mihailova ulica i brojni drugi lokaliteti.

Kako bi putnici bili informisani o gradu i aktuelnim turističkim sadržajima na pristaništu će svakodnevno biti na raspolaganju info centar Turističke organizacije Beograda (www.tob.rs).

Na međunarodnom pristaništu Luke „Beograd“ svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica sa bogatim asortimanom suvenira, delikatesnih proizvoda hrane i pića, tradicionalnih predmeta i autentične narodne nošnje, proizvoda koji prenose i promovišu autentični duh naše zemlje.