Magazin, Život

"Adidas" oživljava svoju sportsku strast globalnim video serijalom pod nazivom “Sport 15”. Tokom ove godine “Sport 15” će predstaviti priče koje motivišu i služe kao inspiracija mladim sportistima da budu najbolji u bilo kojoj kategoriji i u bilo kom sportu na svetu. Prvi snimci prikazuju legende iz različitih sportova, uključujući Lionela Mesija, Hamesa Rodrigeza i Derika Rouza.
“Sport 15 je više od kampanje. Sport 15 je dugoročna investicija u brend”, kaže Erik Lidke, član adidas odbora zadužen za globalne brendove. “adidas ima najdužu tradiciju u svim sportovima, u odnosu na konkurenciju. Zato mi najbolje od svih poznajemo sport i sportiste.

Uz “Sport 15” adidas podiže svoju komunikaciju na novi nivo. Startujući sa reklamama od pola minuta i minut, “Take it” i “Takers”, ovaj brend će bez prestanka slaviti sport u 2015. godini i duže.

Svi filmski zapisi zasnovani su na tome da se sport dešava u trenucima. Slavi činjenicu da je svaki trenutak u sportu prilika za novo unapređivanje samog sebe i za stvaranje nečeg novog za sebe i svoj tim. U sportu niko nije vlasnik današnjice, niko nije vlasnik ni sutrašnjeg dana – svaki minut svakog meča je borba i treba je osvojiti.

U prvom talasu “Sport 15” glavne uloge imaju adidas NBA zvezde Damian Lilard (Portland Treil Blejzers), Joakim Noa, Derik Rouz (obojica igraju za Čikago Buls), Džon Vol (Vašington Vizards), igrač američkog fudbala DeMarko Marej (Dalas Kaubojs) i adidas fudbalske legende Garet Bejl (Real Madrid), Lionel Mesi (FK Barselona), Hames Rodrigez (Real Madrid) i Luis Suarez (FK Barselona).