Kolumne, vesti

Doživljaj sopstvenog života se menja u skladu sa tim kako posmatrate i pamtite događaje, kažu najnovija istraživanja. Da biste promenili percepciju gledanja na stvari, tako da vas ona guraju, a ne sputavaju u životu, probajte sa ovim afirmacijama.

Ovo su istine kojih ste sami već odavno svesni, ali ih se nije zgoreg podsetiti s’ vremena na vreme.

Ponavljajte ove rečenice kad god ste pod stresom, u strahu od neizvesnosti, razočarani ishodom neke situacije ili besni što stvari ne idu onako kako ste planirali, i ubrzo ćete se osećati bolje. Na duže staze, ponavljanje ovih afirmacija, dovešće do toga da se vaš stav promeni, postaćete pozitivniji i otporniji na životne nedaće:

ljubav-zivot-sloboda

1. U životu nikada ne ide sve po planu, koliko god se vi trudili i pokušavali da ga kontrolišete.

2. Promene su neizbežne, zašto ih onda ne biste prihvatili i prigrlili.

3. Pustiti neke stvari da idu svojim tokom je zastrašujuće, ali je u isto vreme i jako oslobađajuće. To je prikriveni dar.

4. Sasvim je u redu da budete potpuno svoji i sami, jer ponekad je rast i razvoj putovanje na koje se ide sam.

5. Kada naučite da budete fleksibilniji, razvićete i sposobnost prilagođavanja. Kada se prilagodite, postajete razumniji, saosećajniji i strpljiviji, pogotovo kada stvari izmaknu kontroli.

6.  Držati se čvrsto određenih ideala i razmišljanja, vas ponekad može uništiti. S’ vremena na vreme je potrebno da prekršite svoja pravila.

7. Nikada ne potcenjujte moć zaludne tišine. Neki od najdubljih uvida su proizišli iz najtiših mesta.

8. Vaša unutrašnja snaga se se manifestuje onda kada ste spremni da se suočite sa svojim patnjama. Jači ste nego što mislite.

9. Manje pričanja više, bivstvovanja.

10. Prihvatite sve svoje sklonosti, i dobre i loše, jer to su osobine koje vas čine prelepim i realnim ljudskim bićem.

 

beogradnocu.com