Beograd, Najave, Poznati, vesti

5. marta, 2019. godine sa početkom u 18 č u Ruskom domu u Beogradu, održaće se promocija knjige „Idila se u snu snila“, autora Milana Gajića.

Moderator programa će biti srpski poznati glumac i TV ličnost, gospodin Dragan Vujić-Vujke, dok će o zbirci govoriti redovni profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Žika Bujuklić i dr Slobodan Panov.

Stihove iz zbirke pesama će recitovati naši poznati glumci: Gorica Popović, Tamara Tomanović, Goran Popović…

U programu će, učestvovati Dragana Dimić, pijanista i profesor klavira, takođe i kontratenor Bojan Bulatović.

Kako Milan u svojoj knjizi kaže, možda je moguće da ceo život bude idila, bez snivanja o tome, ali kad naiđe period kad nije sve idilično, ljubav je ta koja nas pokreće i koja će sve pobediti. “Idila se u snu snila” nije zbirka pesama koja će služiti da zapaženo prođe, izazove pažnju i divljenje i da nestane iz svačijeg života zauvek, dok je prašina ne prekrije i uništi.

Promocija zbirke pesama"Idila se u snu snila"

– Ona je zbirka mojih osećanja i verovanja, tuge i sreće istovremeno i gola istina koju delim sa svima Vama – ističe Milan.

Zato želim da idilu sačuvate u srcu i da joj se uvek vraćate, da mirite zavađene i volite nevoljene.

Ukoliko bar jedan čovek zavoli poeziju zbog ove zbirke, a neka žena se oseti voljenom zbog stihova koji se nalaze u njoj, cilj će biti ispunjen, a radost će biti nemerljiva.

Milan Gajić, rođen 23.06.1992. godine u Prištini.

Nakon bombardovanja se sa porodicom nastanio u Кruševcu gde je završio srednju školu.

Nakon srednje škole se otisnuo u inostranstvo kao profesionalni fudbaler i kadetski reprezentativac Srbije.

Nakon života u Češkoj, Slovačkoj, Švajcarskoj i Indiji, odlučuje da se vrati u Srbiju i upisuje Pravni fakultet.

Sada je redovan student Pravnog fakulteta u Beogradu sa prosekom 9, a u okviru razmene studenata bio je u Rusiji prethodni semestar gde je predstavljao Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Izdao je prošle godine zbirku pesama “Idila se u snu snila” koja je proizašla iz Fejsbuk stranice koju prati skoro 5 hiljada ljudi.

Predpromociju zbirke je imao u Biblioteci grada Beograda u Кnez Mihailovoj ulici u organizaciji NVO “Centar za razvoj ideja”.

Živi i stvara u Beogradu.

Govori engleski, slovački i ruski jezik.

Ulaz na promociju je slobodan.